Charlie Hebdo, caricatură cu Regina Marii Britanii și Meghan Markle, aluzie la moartea lui George Floyd. A stârnit multă FURIE

Pexels
Pexels

Revista franceză de satiră Charlie Hebdo a publicat o caricatură care face trimitere la scandalul dintre Meghan Markle și casa regală britanică, dar și la decesul lui George Floyd.

Revista franceză de satiră Charlie Hebdo a publicat o primă pagină care ia în derâdere scandalul dintre Meghan Markle și casa regală britanică, dar și cazul lui George Floyd, informează RT. Caricatura o înfățișează pe Meghan Markle țintuită sub genunchiul Reginei Elisabeta, care apare cu o figură zâmbitoare. Ipostaza face trimitere la decesul lui George Floyd, care a murit în timp ce un polițist, Derek Chauvin, i-a ținut genunchiul pe gât, astfel sufocându-l. Ultimele cuvinte ale lui Floyd au fost „nu pot să respir”.

„De ce a părăsit Meghan Markle palatul regal?” este titlul primei pagini, urmat de răspunsul ducesei, care s-a vrut a fi o poantă „pentru că nu pot să respir!” 

Ideea francezilor a stârnit furie, Halima Begum, directoarea unei asociații anti-rasism din Marea Britanie comentând pe Twitter: „Este greșit din orice punct de vedere!”

În 2015, redacția publicației a fost ținta unui atac terorist, după ce o satiră l-a luat în derâdere pe profetul Mohammed. În atac au fost pierdute 12 vieți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel