Primul caz de "flurona" în lume: infectare cu gripă și coronavirus, în același timp

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

O femeie internată la spital din Israel a fost diagnosticată cu coronavirus și gripă în același timp – un amestec incredibil de rar numit „flurona”.

Cazul inedit a fost depistat după ce tânăra, care este însărcinată și nevaccinată, a fost examinată la Spitalul Beilinson din Petach Tikva unde a prezentat simptome ușoare. Potrivit rapoartelor locale, medicii au găsit urme atât de Covid-19, cât și de agenți patogeni gripali în organismul pacientei.

Ministerul Sănătății din Israel studiază rezultatele pentru a determina dacă combinația celor două infecții poate provoca boli mai grave.
„A fost diagnosticată cu gripă și coronavirus de îndată ce a sosit. Ambele teste au ieșit pozitive, chiar și după ce am verificat din nou. Boala este aproximativ aceeași: transmiterea este virală și provoacă dificultăți de respirație, deoarece ambele atacă tractul respirator superior," a declarat profesorul Arnon Vizhnitser, directorul Departamentului de Ginecologie al spitalului, conform metro.co.uk. 

Acesta a adăugat că femeia era de așteptat să iasă din spital joi.

Primul caz oficial confirmat. Se crede că sunt mai multe persoane în aceeași situație, deocamdată nediagnosticate



Deși se crede că ea a fost primul caz documentat de dublă infecție, experții din țară cred că mai sunt alții care nu au fost încă diagnosticați.

Profesorul Vizhnitser a continuat: „Anul trecut, nu am asistat la cazuri de gripă în rândul femeilor însărcinate sau care nașteau. Astăzi, vedem cazuri atât de coronavirus, cât și de gripă care încep să-și treacă capul.

„Vedem din ce în ce mai multe femei însărcinate cu gripă. Este cu siguranță o mare provocare să ai de-a face cu o femeie care are febră la naștere. Acest lucru se întâmplă mai ales când nu știi dacă este coronavirus sau gripă, așa că te referi la ei la fel. Cea mai mare parte a bolii este respiratorie.

Omicron, mai blând decât variantele Covid precedente

 

 Scenele oribile observate în valurile anterioare ale Covid-19 sunt "acum istorie", potrivit lui John Bell, profesor de medicină la Universitatea din Oxford și consilier al guvernului britanic în domeniul științelor vieții, citat de CNBC.

Într-o intervenție la BBC Radio 4, Bell a analizat datele din Marea Britanie, unde numărul cazurilor atinge valori record, iar internările în spitale au atins cel mai ridicat nivel din martie. El a spus că numărul persoanelor din secțiile de terapie intensivă care sunt vaccinate rămâne "foarte, foarte scăzut".

"Incidența bolilor grave și a deceselor cauzate de această boală practic nu s-a schimbat de când ne-am vaccinat cu toții și asta este foarte important de reținut", a declarat el pentru BBC.

Discutând despre noua variantă omicron, el a adăugat: "Boala pare să fie mai puțin severă, iar mulți oameni petrec un timp relativ scurt în spital. Nu au nevoie de oxigen cu debit mare, durata medie de ședere este aparent de trei zile, nu este aceeași boală pe care o vedeam acum un an."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel