Pisicile sunt menţionate mai des la posturile de televiziune britanice decât schimbările climatice (analiză)

Picnicurile şi pisicile sunt menţionate mai des în emisiunile difuzate de posturile de televiziune britanice decât schimbările climatice, este concluzia unei analize preluate miercuri de Press Association. 

Analiza, care arată totodată că, în ciuda ameninţării reale pe care o reprezintă, referirile la încălzirea globală devansează, doar la mică distanţă, menţionările despre zombi, a fost făcută publică cu ocazia lansării unui nou ghid îndemnând industria de televiziune să includă mai multe mesaje despre mediu în emisiunile difuzate.

Realizată de compania Deloitte la comanda British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) şi a proiectului albert pentru sustenabilitate în emisiunile TV, monitorizarea, publicată sub denumirea Planet Placement, a analizat subtitrările a 128.718 de emisiuni, excluzând programele de ştiri, pe perioada unui an, pe 40 de canale, folosind datele furnizate de BBC, ITV, Channel 4 şi Sky. Schimbările climatice au avut 3.125 de menţionări, în timp ce alte sintagme ecologice precum aer curat, maşină electrică, emisii de dioxid de carbon şi risipa alimentară au avut doar câteva sute de menţionări fiecare. În comparaţie, Brexit a fost menţionat de 68.816 ori, termenul prăjitură a apărut în conversaţiile televizate de 46.043 de ori, pisicile au fost menţionate de 14.454 de ori, iar picnicurile de 5.949 ori. Chiar şi Shakespeare a avut 5.444 menţionări.

Clima este mai degrabă menţionată în discuţiile pe teme de mediu decât să fie apară în conversaţiile care tratează alte subiecte, se mai precizează în raport. Potrivit studiului, atunci când sunt pomeniţi termeni de mediu, discuţia se axează mai mult pe probleme decât pe soluţii, cu mai multe referiri la schimbările climatice şi încălzirea globală decât la vehiculele electrice sau la energia solară. Studiul scoate în evidenţă exemple în care termeni din domeniul ecologiei apar în emisiuni, de la emisii de carbon în programul You've Been Framed, la energie solară în Escape To The Country.

Astfel de exemple dau speranţe că emisiuni aparţinând unor genuri diferite ar putea descoperi şi folosi modalităţi creative pentru a aduce problemele climatice în atenţia publicului, se mai spune în analiză. 'Pentru a ajuta la construirea răspunsului societăţii la schimbările climatice nu ne putem baza doar pe emisiunile de actualităţi şi cele despre natură, trebuie să gândim creativ şi să căutăm alte modalităţi de a face cunoscut mesajul sustenabilităţii pe ecranele televizoarelor atât într-o abordare optimistă, cât şi inspiraţională, a spus Aaron Matthews, directorul pentru sustenabilitate în cadrul proiectului albert.

Organizăm sesiuni de instruire gratuite pentru toţi cei care activează în industrie, din toate genurile, astfel încât să putem vedea cum ar arăta un răspuns creativ la problema încălzirii globale,' a mai spus acesta 'Este în mod clar un apel ca televiziunile să adreseze problema schimbărilor climatice. Reducerea impactului pe care îl provocăm este de la sine înţeles, dar adevărata noastră şansă constă în emisiunile pe care le realizăm şi în abilitatea de a folosi poveşti puternice pentru a conecta publicul cu lumea înconjurătoare, spus Pippa Harris, preşedinta BAFTA. Trebuie să înţelegem legăturile dintre schimbările climatice şi societate şi să acţionăm strategic pentru a ne asigura să facem tot ce ne stă în putinţă în scopul evitării crizei climatice, a mai spus aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel