Petre Daea și Dana Chera au mâncat GREIERI, în direct: "Am lăsat-o doar în măsea, nu am înghiţit-o" (VIDEO)

Petre Daea și Dana Chera au mâncat împreună, la tv, greieri.

Petre Daea și Dana Chera au luat cina împreună, în emisiunea Subiectul Zilei, de aseară, de la ETNO. Jurnalista și fostul ministru al Agriculturii au împărțit o cină frugală. Cei doi au mâncat împreună... greieri. Inițial suspicios, Petre Daea a acceptat invitația la cină, declarând că are încredere în prezentatoarea tv.

Cei doi au gustat dintr-un baton cu făină de greier.

Dana Chera: Aveţi încredere în UE? Nu! În mine aveţi încredere?

Petre Daea: În dumneavoastră da, că vă cunosc.

Dana Chera: Bun răspunsul ăsta. Eu mănânc, orice ar fi. Aveţi curaj să mâncaţi cu mine?

Petre Daea: Mai aştept. Să vedem cum vă este.

Dana Chera: Este bine, este ok.

Petre Daea: Şi mai târziu?

Dana Chera: Şi mai târziu. 

Dana Chera: Este din făină de greier, cu aromă de ananas

Petre Daea: Am lăsat-o doar în măsea, nu am înghiţit-o.

Insectele au fost incluse de curând pe lista alimentelor comestibile de către Uniunea Europeană. Ei pot fi consumați congelați sau sub formă de pulbere. Greierele de casă este a treia insectă declarata comestibila la nivel european după viermele galben și lăcustă.

Începând din data de 10 februarie, greierele de casă a devenit aliment în UE. Comisia Europeană a autorizat ca specia Acheta domesticus din familia Gryllidae să fie comercializată în tot spaţiul UE în formă congelată sau uscată pentru gustare şi sub formă de pudră ca ingredient alimentar.

Comisia UE susţine că este la latitudinea consumatorilor să decidă dacă vor sau nu să mănânce insecte. Utilizarea insectelor ca sursă alternativă de proteine nu este nouă, iar acestea sunt consumate în mod regulat în multe părţi ale lumii. Comisia mai transmite că greierele de casă este un produs alimentar sigur, deşi poate provoca alergii la aproximativ 2-4% din populaţia adultă şi până la 8-9% dintre copii.

Normele UE privind etichetarea alimentelor identifică o listă de 14 alergeni care trebuie etichetaţi (de exemplu, ouă, lapte, peşte, crustacee etc.) pentru a permite persoanelor care au alergii alimentare să fie informate dacă produsele conţin ingrediente la care sunt sensibile, scrie Mediafax. Pe lângă greierele de casă, au fost aprobate alte două insecte pentru consum alimentar - Tenebrio molitor (viermele galben de făină) şi Locusta migratoria (lăcusta migratoare).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel