Premier: Marea Britanie, probabilitate mare să iasă din UE

John Major, fostul premier britanic,  nu exclude o ieşire a ţării sale din Uniunea Europeană în absenţa reformelor, potrivit unui discurs ţinut joi la Berlin şi publicat pe site-ul său.

"Astăzi, pentru prima dată, există o probabilitate serioasă ca electoratul nostru să voteze pentru părăsirea UE', a declarat John Major, în vârstă de 71 de ani, în faţa Fundaţiei Konrad Adenauer, apropiată Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului german, Angela Merkel.

"Consider că probabilitatea ieşirii se află sub pragul de 50%. Însă dacă negocierile (asupra reformei UE, preconizată de Londra) se desfăşoară prost, acest procent se va majora', a adăugat fostul şef de guvern, lansând un apel 'partenerilor europeni să realizeze că suntem aproape de o ruptură care nu este în interesul nimănui', scrie obiectiv.info.

Citește și: Planul anti-români cutremură UE: Merkel renunță la Cameron

În opinia sa, actualul premier David Cameron are dreptate să propună organizarea unui referendum privind retragerea din UE, la orizontul anului 2017, dacă partidul său conservator va câştiga alegerile parlamentare din mai 2015. Mai întâi, pentru că 'nu putem ignora opinia publică'. Apoi, pentru că 'este vremea să reglăm viitoarea noastră relaţie o dată pentru totdeauna. Acest lucru poate fi făcut numai dacă apartenenţa noastră este susţinută de electoratul actual', a mai afirmat John Major.

În discursul său, el a subliniat că preocupările Marii Britanii în ce priveşte imigraţia trebuie ascultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel