EXCLUSIV  Oamenii care se tem de „holera din Marea Neagră” ignoră total cinci pericole grave

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), care monitorizează calitatea apei mării în perioada estivală, a anunţat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră.

Zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiştilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este doar o dezinformare. Nu există niciun risc de holeră pe litoral în ţara noastră. Situaţia este atent monitorizată de autorităţi - Institutul Naţional de Sănătate Publică, DSP Constanţa şi DSP Tulcea. 

În presă au apărut informații potrivit cărora există pericol de holeră la Marea Neagră din cauza ruperii barajului hidroelectric Kahovka din Ucraina. Înainte de toate, trebuie spus că în Ucraina nu există în acest moment niciun caz de holeră înregistrat la oameni.

Oamenii care se tem de „holera din Marea Neagră” ignoră total cinci pericole grave care chiar sunt reale: Covid-19, ciorba călâie de la împinge tava, noroiul de sub unghii, gogoșile prăjite în același ulei de când s-a înființat firma și ciuma

Cu toate acestea, există unii care se tem de holera care... nu există în Marea Neagră. Dar cine sunt oamenii care se tem de holera din Marea Neagră?

Nu cumva cei care se tem de holeră sunt aceiași care ignoră cele 730 de cazuri noi infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 7 decese? Le este frică de ceva inexistent, dar nu le este teamă de coronavirus, noroiul de sub unghii, ciorba de la împinge tava care stă călâie toată ziua, fiind plină de bacterii, gogoșile prăjite în același ulei de când s-a înființat firma.

Și încă o întrebare: Oamenii care se tem de holeră nu se tem și de ciumă? Că este plin de șobolani în Sectorul 1, vectorii ciumei. Și până una alta, șobolanii chiar există, îi vedem. Holera nu.

VEZI ȘI: Vine holera peste noi? ”Oamenii ăștia nu știu că Dunărea colectează toată mizeria din Europa? Este o prostie!” - https://www.dcnews.ro/vine-holera-peste-noi-oamenii-astia-nu-stiu-ca-dunarea-colecteaza-toata-mizeria-din-europa-este-o-prostie_919956.html

Îngrijorările cu privire la riscul epidemiologic de contaminare cu holeră au apărut în spaţiul public în contextul distrugerii barajului Kaholkva din Ucraina.

Autorităţile din România, responsabile de siguranţa în domeniul sănătăţii publice, care monitorizează atent calitatea apei de îmbăiere în sezonul estival (1 iunie - 30 octombrie) prin sistemul de supraveghere a bolii diareice acute (BDA) la nivelul întregii populaţii, au anunţat că în ţara noastră nu există date neconforme.

Potrivit sursei citate, din datele INSP reiese faptul că pe canalele oficiale ale instituţiilor europene şi internaţionale - EWRS (ECDC) şi IHR (OMS) nu a fost transmisă nicio alertă în acest sens. Instituţiile şi autorităţile române de resort comunică permanent. Situaţia este sub control, iar toate informaţiile de interes pe acest subiect vor fi transmise pe canalele oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel