EXCLUSIV  O femeie a picat examenul auto de peste 900 de ori. Care este, de fapt, problema. Titi Aur: Ar trebui să pornim de la examinator

Fotografie de la Peter Fazekas, Pexels
Fotografie de la Peter Fazekas, Pexels

O femeie din Coreea de Sud a încercat de peste 900 de ori să treacă examenul pentru permisul auto, pe durata a 12 ani. Într-un final, a avut succes, dar se pune o întrebare după un asemenea caz: ar trebui impusă o limită? Ar trebui ca, la un moment dat, să fie pusă o interdicţie pe examinare? 

O femeie în vârstă de 69 de ani a încercat timp de 12 ani să îşi ia permisul de conducere. În acest timp, a dat examenul practic de 960 ori până a reuşit să promoveze. Un exemplu de perseverenţă, ar spune mulţi. Dar se ridică şi o întrebare din acest caz: ar trebui impusă o limită? 

Despre acest lucru a vorbit Titi Aur, expert în conducere defensivă, la DC Conducem. 

"E discutabil. Nu e corect să iei dreptul unei persoane să încerce ceva, să treacă de un examen. Eu cred că cel mai important este ca examinarea să fie corectă, criteriile de examinare să fie corecte. Şi nu vorbesc doar de acordarea permisului în funcţie de acele criterii, ci de faptul că acele criterii trebuie gândite în aşa fel încât să motiveze viitorul şofer să înveţe lucruri. 

Spun asta pentru că eu consider că în România întrebările de la examenul autp nu sunt suficiente, nu acoperă întreaga gamă necesară. 

Cred eu că examenul ar trebui schimbat, întrebările, chestionarele puse la examene ar trebui modificate, astfel încât cursantul să fie obligat să înveţe despre conducerea defensivă, despre avansul tehnologic, etc. Acum, eu spun aşa: ministerul Transporturilor nu modifică programa şcolilor de şoferi. În sensul să o îmbunătăţească. Dar nici cursantul nu vrea asta. Ministerul nu face că nu face, cursantul nu face că nu îi trebuie. Şi ar trebui să pornim de la examinator, care ar trebui să fie primul care să ceară. 

Dar eu cred că nu poţi opri pe cineva să încerce. Putea să dea examenul de 1960 ori. Dacă examinarea este corectă, asta e, mai încearcă o dată. Altfel, probabil ar veni cei de la Drepturile Omului şi ar ridica o problemă. Ideea este să îl întrebi lucruri pe viitorul şofer care să te facă sigur că va conduce în siguranţă. Eu cred că asta e problema pe care o avem acum în România. Ce întreabă examinatorul nu este suficient ca să te oblige pe tine, cursant, pe tine şcoală de şoferi, pe tine minister, să facă programa mai bună", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel