Moscova nu vrea Germania, Marea Britanie și SUA la negocierile de pace. Cum vede ”soluția” la război

Fotografie de la David Peinado: Pexels
Fotografie de la David Peinado: Pexels

Țările occidentale care sunt implicate în conflictul din Ucraina nu pot participa ca mediatori la negocierile pentru rezolvarea crizei. Acest lucru a fost anunțat de un reprezentant al Ministerului de Externe al Rusiei.

Declarația făcută de un reprezentant al Ministerului de Externe al Rusiei, referitoare la țările care nu vor putea participa la eventualele negocieri pentru pace, a venit ca răspuns la declarația lui Wolfgang Ischinger, fostul președinte al Conferinței de Securitate de la München, potrivit căruia Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Franța trebuie să organizeze un grup de contact pentru ”inițierea unui proces de pace”.

”Nu știm nimic despre această inițiativă (…) Cu toate acestea, ideea lui Ischinger ridică semne de întrebare, deoarece toate cele patru țări menționate mai sus sunt însele părți la conflictul de pe teritoriul Ucrainei”, a spus reprezentantul Ministerului de Externe rus, potrivit Agenzia Nova.

Reprezentantul a acuzat că aceste state furnizează arme și informații Ucrainei și antrenează armata ucraineană. Mai mult, spune că aceste țări au impus sancțiuni împotriva Rusiei și au sugerat crearea unei instanțe care să pedepsească conducerea de la Moscova. 

”Prin aceste abordări, SUA, Marea Britanie, Franța și Germania nu pot revendica rolul de brokeri neutri care inițiază procesul de pace. Nu sunt interesați să rezolve criza și fac totul pentru a escalada cât mai mult confruntarea”, a transmis reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei, potrivit sursei citate.

Soluția Moscovei pentru pace

Moscova consideră că ”o soluție cu adevărat cuprinzătoare, justă și durabilă a conflictului este posibilă numai prin încetarea ostilităților și achiziționarea de arme occidentale, recunoașterea noilor realități regionale, dezarmarea și demilitarizarea Ucrainei, afirmarea neutralității acesteia, non-statut aliniat, eliminarea sancțiunilor ilegale, retragerea cazurilor anti-Rusia, restabilirea statutului limbii ruse, a drepturilor minorităților naționale și a relațiilor de prietenie cu țara noastră și cu alte state și popoare vecine și apropiate Ucrainei”, a mai declarat reprezentantul Ministerului de Externe, potrivit News Unrolled.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel