Moment „netradițional” în Parlamentul Republicii Moldova. Pro-rusul Voronin a început să cânte în limba rusă / VIDEO

Moment „netradițional” în Parlamentul Republicii Moldova. Pro-rusul Voronin a început să cânte în limba rusă    /    Sursă foto: Captură YouTube Parlamentul Republicii Moldova
Moment „netradițional” în Parlamentul Republicii Moldova. Pro-rusul Voronin a început să cânte în limba rusă / Sursă foto: Captură YouTube Parlamentul Republicii Moldova

Vladimir Voronin, președinte al Republicii Moldova între 2001 și 2009, a avut un moment „artistic” în Parlamentul de la Chișinău, atunci când se purta dezbaterea privind interzicerea simbolurilor războiului.

Președintele Republicii Moldova din perioada 2001-2009, Vladimir Voronin, a început a cânta în Parlamentul Republicii Moldova la dezbaterea privind interzicerea simbolurilor care propagă războiul.

„O să încep netradițional...”, i-a prevenit Vladimir Voronin pe cei prezenți în sală, după care a început o cântare în limba rusă.

FMI, ajutor financiar suplimentar pentru Republica Moldova

Fondul Monetar Internaţional a anunţat marţi un acord de majorare a volumului ajutorului pentru Republica Moldova pentru a-i permite acestei ţări să facă faţă consecinţelor războiului din Ucraina, informează AFP.

'Autorităţile au solicitat o majorare de aproximativ 267 de milioane de dolari', 'pentru a ajuta Moldova să facă faţă impactului războiului din Ucraina şi al creşterii preţurilor internaţionale la petrol, energie şi alimente', a precizat FMI într-un comunicat.

Cuantumul total al acestui ajutor, aprobat iniţial în decembrie, este astfel majorat la aproximativ 815 milioane de dolari. 'Războiul din Ucraina a avut consecinţe majore pentru economia Republicii Moldova', a comentat Ruben Atoyan, care a condus misiunea FMI în Republica Moldova în perioada 4-11 aprilie. Este puţin probabil ca PIB-ul R. Moldova să crească în acest an, conform previziunilor FMI supuse unei 'mari incertitudini'.

Acest ajutor, acordat în schimbul reformelor economice, este acordat în cadrul aşa-numitei Facilităţi extinse de credit (FEC) precum şi al Mecanismului extins de credit (MEDC), cu o plată imediată de aproximativ 149 milioane de dolari. Acordul urmează să fie aprobat de consiliul de administraţie al FMI în luna mai. Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a anunţat marţi că donatorii au aprobat 100 de milioane de dolari pentru R. Moldova prin agenţia de creditare concesională Asociaţia Internaţională de Dezvoltare (IDA-AID).

O conferinţă a donatorilor care a avut loc săptămâna trecută la Berlin a convenit să ofere un total de 659,5 milioane de euro ca sprijin financiar direct. Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu pregătire economică în SUA şi care a lucrat la Banca Mondială, a fost aleasă anul trecut pentru un program pro-occidental şi reformist, care îşi propune în special combaterea corupţiei endemice şi a proastei guvernării (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel