Moartea lui Hitler: Ultimele clipe din viața dictatorului. Mister elucidat după șapte decenii

Tudor Curtifan / 30 apr 2019 / 17:30 Salveaza PDF Comentarii
hitler-eva-braun
hitler-eva-braun

Moartea lui Hitler, la 30 aprilie 1945, a fost mult timp învăluită în mister și conspirații.

Nu puțini sunt cei care conideră că Hitler nu a murit în timpul asediului Berlinului din 1945 și a reușit să fugă în Argentina, un lagăr al naziștilor care luau calea exilului. Astăzi, un studiu a elucidat misterul.

Faptul că nu au fost identificate cu exactitate cadavrele lui Hitler și al soției sale Eva Braun, dictatorul dând ordin ca după deces trupurile să le fie incendiat, a alimentat și mai mult teoria aceasta.

O echipă de cercetători francezi a primit, după lungi decenii, acordul Moscovei pentru a examina dinții și un fragment din craniul fostului dictator nazist, aflate în Rusia, la Moscova.

Iar testele efectuate și studiul spulberă orice teorie conspiraționistă.

(w670)

Adolf Hitler a murit în 1945 la Berlin, după ce a ingerat cianură și s-a împușcat în cap, iar acest aspect a devenit oficial, potrivit cercetărorilor francezi cărora le-a fost acordat accesul la frangmente din dinții dictatorului.

Studiul a fost publicat în primăvara anului trecut, de profesorul Philippe Charlier care a avut acces la rămășițele fostului dictator aflate la Moscova, un lucru extrem de rar.

 

Hitler nu a fugit în Argentina

 

"Dinții sunt autentici, nu există nicio îndoială. Studiul nostru demonstrează că Hitler a murit în 1945", a declarat profesorul Philippe Charlier pentru AFP, citat de The Israel Times.

"Putem înceta cu toate teoriile conspiraționiste. Hitler nu a fugit în Argentina cu ajutorul unui submarin”, a mai precizat Charlier.

Studiul a fost publicat în revista științifică European Journal of Internal Medicine.

(w670) Anchetator

În martie și iulie 2017, serviciul secret al Rusiei, FSB și arhivele statului rus au autorizat o echipă de cercetători să examineze oasele dictatorului, pentru prima dată din 1946 încoace.

Un fragment din craniu arată o gaură pe partea stângă care a fost cauzată de trecerea unui glonț. Oamenii de știință nu au fost autorizați să preleveze probe din acest fragment.


Hitler a luat cianură, apoi s-a împușcat ori a fost împușcat în cap

 

Studiul confirmă faptul că Hitler a murit pe 30 aprilie 1945 în buncărul său din Berlin, împreună cu soția sa, Eva Braun.

În examinarea dinților s-au găsit urme de cianură, însă nu au fost identificate urme de pulbere, ceea ce indică faptul că glonțul nu a intrat prin gură, ci cel mai probabil prin gât sau prin frunte, mai precizează studiul.

Deși nu este clar dacă Hitler a ingerat cianură iar mai apoi s-a împușcat, ori cel mai probabil a fost împușcat după deces, înainte ca trupul să-i fie ars, cert este că acesta a murit în 1945.

Iată că, după mai bine de 70 de ani, moartea lui Adolf Hitler devine un mit spulberat.

(w670) Hitler și

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25