Medicii se revoltă! Marș în jurul Ministerului Sănătății

Medicii se revoltă și vor organiza un marș în jurul Ministerului Sănătății.

"Federaţia Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical participă mâine, 24 martie, la marşul din jurul Ministerului Sănătăţii, organizat de membrii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. Vrem să ne manifestăm astfel susţinerea faţă de colegii nostri şi să reamintim autorităţilor că suntem în grevă de tip japonez, cu banderolă, începând de luni, 21 martie. Marşul începe de la ora 10.00", anunță un comunicat de presă.

Federația Europeană a Medicilor Salariați susține revolta medicilor

"Așa după cum am aflat, medicii romîni participă la un protest sindical important, pentru a obține ameliorarea condițiilor de muncă.

Din păcate, asistăm încă o dată la o politică dezastruoasă a unui guvern european, care are falsa impresie că poate face economii prin reducerea bugetului alocat sănătății. deoarece salariile reprezintă cea mai mare parte a resurselor alocate, lucrătorii din sistem vor fi cei mai afectați.

Ar fi timpul ca Guyvernul României să înțeleagă că, dincolo de impactul social negativ al unui sistem de sănătate sacrificat, ce afectează populațiaîntr-unul din domeniile vitale ale unei societăți civilizate, degradarea continuă a condițiilor de muncă conduce și la dispariția motivațiilor necesare exercitării profesiilor medicale.
Pierderea acestor motivații, oboseala continuă, salariile scăzute, lipsa de considerație față de lupta zilnică a medicilor cu boala și suferința pacienților, reprezintă factoriimportanți în scăderea calității asistenței medicale. Iar scăderea calității, așa cum este foarte bine cunoscut, duce la scăderea capacitățiide diagnostic, la tratamente greșite, la creșterea numărului de complicații și în final la mărirea efectivă a cheltuielilor din sănătate.

În același timp, Uniunea Europeană se confruntă cu un deficit constant de medici și cu o migrație continuă a medicilor din România către alte state, în căutarea unor condiții mai bune de muncă și a unor salarii mai mari. Acest fenomen reprezintă o risipă continuă a resurselor naționale, utilizate pentru formarea medicilor români, ce vor contribui, apoi, la sistemul de sănătate al altor state. Statul Român, ce finanțeazăeducația medicilor prin taxele și impozitele propriilor cetățeni, ajunge astfel să fie afectat de lipsa medicilor ce s-au pregătitîn propria țară.

Federația Europeană a Mediclor Salariați (la care CFSMR este membră, n.t.) susține în totalitate acțiunile Camerei Federative a Sindicatelor mediclor din România pentru ameliorarea sistemului de sănătate, în favoarea cetățenilor români", se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel