Urmărește emisiunea live


Legea Muntelui modificată. Apare Consiliul Naţional al Muntelui

Legea Muntelui ar putea fi modificată dacă se va aproba un recent proiect ligislativ care prevede înfiinţarea Consiliului Naţional al Muntelui.

Patru parlamentari PSD au iniţiat un proiect legislativ prin care vor să modifice Legea muntelui şi propun înfiinţarea Consiliului Naţional al Muntelui, cu scopul de a asigura legătura dintre Guvern şi reprezentanţii zonei montane, pentru a pune în aplicare strategiile şi politicile specifice zonei, relatează RomaniaTv.

"În cadrul acestei legi propunem înfiinţarea Consiliului Naţional al Muntelui, organism cu rol consultativ, cu scopul asigurării legăturii dintre Guvern şi reprezentanţii zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor şi politicile specifice acesteia, precum şi constituirea unui Comitet de Masiv, pentru fiecare grupă de munţi, cu rol consultativ în aplicarea politicilor şi strategiilor de dezvoltare şi protecţie a mediului montan, la nivelul teritoriului respectiv", precizează iniţiatorii în expunerea de motive pentru sursa citată.

Parlamentarii PSD susţin că în prezent este în vigoare Legea muntelui nr. 347/2004 şi având în vedere data la care a fost elaborată această lege, precum şi numeroasele modificări legislative naţionale şi europene cu privire la dezvoltarea şi protecţia zonei montane, aceasta nu mai corespunde realităţilor actual.

Fonduri şi scutiri de impozite

Conform iniţiatorilor, implementarea acestei legi are ca scop final crearea de noi locuri de muncă, evitarea exodului populaţiei tinere, obţinerea de venituri suplimentare pentru fermieri, prin posibilitatea vânzării produselor obţinute în fermă, creşterea nivelului de bunăstare a populaţiei, dezvoltarea unor parteneriate public-private cu scopul valorificării potenţialului local.

De asemenea, conform Romania TV, se propune ca familiile tinere de agricultori de munte, care îşi întemeiază gospodării şi cresc animale în echivalent a 5 unităţi de vită mare (UVM), să fie scutite de impozitul agricol şi impozitul pe venitul realizat din agricultură timp de 5 ani de la înfiinţare şi de 50% din acestea, în anii următori.

Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată. Propunerea legislativă privind modificarea Legii Muntelui este iniţiată de social-democraţii Doina Silistru, Alexandru Stănescu, Ioan Dîrzu şi Ioan Stan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel