Irina Begu - Aryna Sabalenka, scor final. Surpriză în turneul WTA de la Miami

Irina Begu în turul al treilea de la Miami
Irina Begu în turul al treilea de la Miami

Irina Begu a produs prima surpriză în turneul WTA de la Miami, învingând-o  pe bielorusa  Aryna Sabalenka, favorita numărul 1 și locul 5 în clasamentul WTA,  în două seturi, scor 6 - 4, 6 - 4. 

Irina Begu și Aryna Sabalenka nu se  mai întâlniseră în circuitul WTA. Begu şi-a asigurat un cec de 54.400 de dolari şi 65 de puncte WTA

În faza următoare, Irina Begu va evolua cu o altă jucătoare din Belarus, Aliaksandra Sasnovici (60 WTA), care a eliminat-o, în mod surprinzător, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 25, scor 7-6 (5), 6-4.

Simona Halep s-a retras din turneul de la Miami, înaintea meciului cu Daria Saville

"În timp ce mă antrenam la Miami, ieri, am simţit o durere ascuţită la piciorul stâng. Mă chinuia o problemă la coapsă din semifinala de la Indian Wells, dar speram să mă simt mai bine, însă RMN-ul făcut noaptea trecută a arătat, din nefericire, o ruptură musculară, a precizat Halep în reţeaua de socializare.

Corpul meu are nevoie să se vindece şi astfel, voi lipsi de pe teren timp de trei săptămâni. Asta înseamnă că am avut de luat decizia foarte dificilă de a mă retrage de la Miami, Charleston şi Fed Cup (fostul nume ale competiţiei Billie Jean King Cup). Deşi este o veste care dezamăgeşte, îmi păstrez încrederea din acesta debut de an bun şi sunt motivată să fac totul pentru a fi pregătită pentru sezonul de zgură. Vă mulţumesc pentru susţinerea continuă, printre suişuri şi coborâşuri, Simo, a adăugat fostul lider mondial.

Tot joi,  a debutat la Miami și britanica de origine română Emma Răducanu (19 ani, locul 13 WTA), împotriva cehoaicei Katerina Siniakova (53 WTA). Campioana de la US Open a fost învinsă, scor 6-3, 4-6, 5-7.

Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse, vineri, în turneul de la Miami

Sorana Cîrstea (locul 27 WTA) o va înfrunta pe chinezoaica Shuai Zhang (43 WTA), meciul fiind programat de la ora 17:00, ora României, pe terenul 7.

Sorana Cîrstea (31 de ani) și Shuai Zhang (33 de ani) s-au mai înfruntat de două ori în circuitul WTA, de fiecare dată pe zgură, iar sportiva din România a câștigat ambele partide.

Vezi și: Irina Begu, primele declaraţii după victoria de la WTA Miami

În 2021, la Strasbourg, în faza optimilor de finală, Sorana Cîrstea s-a impus cu 6-2, 6-1.

Sorana Cîrstea n-a mai trecut de turul doi la Miami din 2017. Cel mai bun rezultat în acest turneu a fost înregistrat în 2013, când a ajuns în faza optimilor de finală.

Sorana Cîrstea are un debut de sezon foarte bun, cu 11 victorii și 7 înfrângeri. A ajuns în ‘optimi’ la Australian Open, în semifinale la Lyon și în ‘optimi’ la Indian Wells.

După ora 19:00, tot în turul doi la Miami, Gabriela Ruse (57 WTA) o va înfrunta pe kazaha Elena Rybakina (18 WTA), în direct pe Digi Sport 2.

Gabriela Ruse (24 de ani) și Elena Rybakina (22 de ani) se vor înfrunta în premieră în circuitul WTA.

Gabriela Ruse este la prima participare pe tabloul principal la Miami. În primul tur, românca a învins-o pe croata Ana Konjuh (52 WTA), scor 6-3, 6-4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel