Hidroelectrica, burse celor care aleg să urmeze o carieră în domeniul energetic

Hidroelectrica acordă, pentru anul școlar/universitar 2018-2019, un număr de 50 de burse celor care aleg să urmeze o carieră în domeniul energetic, concomitent cu șansa de a lucra în companie, după finalizarea studiilor.

Hidroelectrica acordă, pentru anul școlar/universitar 2018-2019, un număr de 50 de burse celor care aleg să urmeze o carieră în domeniul energetic, concomitent cu șansa de a lucra în companie, după finalizarea studiilor. Programul se adresează studenților înscriși la facultăți cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic și electromecanic, precum și de contrucții hidrotehnice, economic, juridic și IT. De asemenea, pot beneficia de bursele Hidroelectrica și elevii înscriși în instituțiile de învățământ preuniversitar profesional și tehnic cu profil energetic și electromecanic. Suma totală alocată este de de 420.000 lei și este prevăzută în bugetul pe anul 2018 al societăţii. Mai exact, dintre cele 50 de burse, acordate pe o perioadă de zece luni, 30 sunt alocate mediului universitar, iar 20 sunt destinate elevilor de liceu. Valoarea acestora este de 1.000 de lei pe lună pentru studenți și 600 de lei pentru elevi.

Dosarele elevilor și studenților care solicită să fie înscriși în program vor fi primite de companie până la data de 31 august a.c., în condițiile în care candidații îndeplinesc mai multe criterii:

• sunt studenți înscriși la cursurile la zi la una din specialitățile menționate anterior și îndeplinesc condițiile de înscriere în anul al III-lea de studiu;

• sunt elevi ai unui liceu/colegiu tehnologic, înscriși la cursurile de zi la una din specialitățile menționate și îndeplinesc condițiile de înscriere în clasa a XI-a;

• pot face dovada promovării tuturor examenelor din anii de studiu;

• media de absolvire este de minim 8,00 și media la purtare, pentru elevi, este 10;

• nu primesc o altă bursă din partea unei societăți, organizații sau instituții de stat, alta decât instituția de învățământ superior la care a fost admis sau de la Ministerul Educației, cu excepția burselor cu caracter social.

"Creșterea vârstei medii a angajaților și lipsa unor noi specialiști în domeniu devine o problemă stringentă pentru toate societățile din sistemul energetic, fapt semnalat tot mai frecvent în ultimii ani. Nu putem asista pasivi la deteriorarea bazei de selecție a personalului, dacă dorim ca în viitor să avem salariați bine pregătiți și specialiști cu expertiză. Noi ne-am propus să ne implicăm. Decizia pe care o ia Hidroelectrica este aceea de a susține tinerii, astfel încât aceștia să fie încurajați să aleagă o carieră în domeniul energetic. Pe cei mai buni dintre aceștia ni-i dorim în rândul angajaților noștri." – a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Lista candidaților admiși pentru interviul de selecție va fi făcută publică la data de 17 septembrie pe site-ul www.hidroelectrica.ro , iar în perioada 15-19 septembrie, compania va stabili lista cu elevii/studenții admiși pentru primirea burselor.

Background

Una din direcţiile strategice ale companiei este asigurarea personalului calificat în meseriile din Hidroelectrica pentru acoperirea necesarului de posturi în toate domeniile de activitate. Hidoelectrica derulează două programe de responsabilitate socială orientate spre tânăra generaţie, care reprezintă o alternativă de viitor la necesităţile societăţii.

1. Bursele private de studiu reprezintă un program de responsabilitate socială început în anul 2003 şi desfăşurat cu scopul de a sprijini tineri studenţi talentaţi, ambiţioși, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră clar stabilite, prin acordarea unui sprijin financiar pe durata studiilor universitare, în baza unui contract și prin asigurarea unui loc de practică. Se facilitează astfel integrarea mai uşoară în organizație a viitorilor specialiști, având în vedere că este necesară o perioadă îndelungată pentru cunoașterea procesului de producție și a complexității instalațiilor hidroenergetice.

2. "Hidroelectrica viitorului" este un program de responsabilitate socială început în 2016, în parteneriat pe 4 ani cu Ministerul Educaţiei Naţionale, care urmăreşte educarea tinerilor în spiritul muncii şi prezentarea unor oportunităţi de carieră prin popularizarea meseriilor din domeniul hidroenergetic, prezentarea obiectivelor hidronergetice de referinţă, a istoricului companiei, fluxului tehnologic, echipamentelor şi construcţiilor hidrotehnice din administrarea Hidroelectrica. Programul propune dezvoltarea comunicării inter-instituţionale între unităţile de învăţământ şi Hidroelectrica, în baza unor acţiuni care vizează tranziţia de la şcoală la un posibil loc de muncă al elevilor din învăţământul profesional şi tehnic care se pregătesc pentru meserii specifice domeniului hidroenergetic.

Bursele private de studii se pot acorda de Hidroelectrica în condițiile Legii nr. 376/2004 și ale instrucțiunilor de aplicare a acesteia, actualizate şi ale procedurii "P S05.240&S05.250 - Acordarea burselor private de studii", pentru persoane fizice române aflate în calitate de studenţi înscrişi la cursuri universitare de zi, pe teritoriul României, începând din anul III de studii sau elevi înscriși la cursurile de zi ale liceelor sau colegiilor cu profil tehnologic, pe teritoriul României, începând din anul III de studii (clasa a XI-a).

Extinzând acordarea burselor şi la elevii din învăţământul preuniversitar care se pregătesc pentru domeniile specifice activităţilor din amenajările hidroenergetice, Hidroelectrica se orientează spre toate treptele de calificare necesare activităţilor proprii şi face o investiţie în oameni, chiar înainte ca aceştia să devină angajaţi ai societăţii.

Lista facultăților și liceelor vizate pentru acordarea burselor private de studii

1. Facultatea de Energetică – Universitatea Politehnică Bucureşti

2. Facultatea de Energetică- Universitatea din Oradea

3. Facultatea de Electrotehnică - Universitatea Politehnică din Bucureşti

4. Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică – Universitatea Politehnică Timişoara

5. Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică – Universitatea din Petroşani

6. Facultatea de Hidrotehnică - Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti

7. Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului – Iaşi

8. Facultatea de Hidrotehnică - Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti

9. Facultatea de Construcţii - Universitatea Ovidius din Constanţa; Facultatea de Electromecanică - Universitatea Maritimă din Constanţa

10. Facultatea de Construcţii – Universitatea Politehnică din Timişoara

11. Facultatea de Drept – Universitatea din Bucureşti

12. Facultatea de Matematică şi Informatică – Universitatea din Bucureşti

13. Academia de Studii Economice din Bucureşti

1. Colegiul Tehnic Energetic Bucureşti

2. Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu" Piatra Neamţ

3. Colegiul Tehnic Energetic Cluj

4. Colegiul Tehnic „Traian Vuia" Oradea

5. Liceul Tehnologic „Ferdinand I" Curtea de Argeş

6. Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil" Buzău

7. Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu" Deva

8. Liceul Tehnologic „Decebal" Caransebeş

9. Colegiul Tehnic „Domnul Tudor" Drobeta Turnu Severin

10. Liceul Energetic Târgu Jiu

11. Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea

12. Colegiul Tehnic „Alexe Marin" Slatina

13. Liceul Tehnologic Sebeş 1

4. Colegiul Tehnic Energetic Sibiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel