Halep - Cibulkova, confruntare la Wuhan

Jucătoarea slovacă de tenis Dominika Cibulkova a învins-o pe românca Monica Niculescu în două seturi, cu 6-4, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 2.746.000 dolari. 

Cibulkova (29 ani, 31 WTA) a avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a obţine victoria în faţa Monicăi (30 ani, 82 WTA), venită din postura de lucky loser. Iniţial, Cibulkova trebuia să joace cu compatrioata sa Magdalena Rybarikova, dar aceasta a fost nevoită să se retragă din cauza unor probleme medicale. 

Niculescu a condus cu 4-1 în primul set

Niculescu a început foarte bine meciul şi a condus cu 4-1 în primul set, dar apoi Cibulkova a reuşit cinci ghemuri la rând, câştigând primul set cu 6-4. În actul secund, Cibulkova s-a desprins la 4-1, Niculescu a lăsat impresia că poate reveni şi a servit pentru 4-4, dar adversara sa a făcut un nou break şi a încheiat setul cu 6-3. Niculescu nu a salvat niciuna din cele şase mingi de break create de Cibulkova. Cibulkova câştigase şi prima ei confruntare cu Niculescu, în 2008, 6-4, 6-3 în primul tur la Los Angeles. Niculescu va primi pentru participare un cec de 7.585 dolari şi 21 de puncte WTA. 

Halep, principala favorită

Cibulkova o va întâlni în turul al doilea la Wuhan pe Simona Halep, principala favorită. Românca este condusă de Cibulkova cu 4-2 la partidele directe, ultimul meci încheindu-se cu victoria slovacei, în 2016, la Turneul Campioanelor, cu 6-3, 7-6 (5). Tot luni, Monica Niculescu şi americanca Vania King vor juca în primul tur la dublu cu perechea Aleksandra Krunic (Serbia)/Katerina Siniakova (Cehia). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel