Hacking Health, câștigători. Primul heckathlon pe teme de sănătate din România

sanatate
sanatate

S-au decis câștigătorii competiției Hacking Health, primul heckathlon din România pe teme de sănătate. 

Sanguinity” – o aplicație pentru gestionarea eficientă a bazei de donatori de sânge, „Baby Steps” – aplicație complexă ce explică etapele de dezvoltare din viaţa copilului şi oferă ghidare cu privire la vizitele la medic și calendarul de vaccinare, „MedNet” – aplicație unică de protecţie a datelor private ale pacienţilor - sunt cele trei proiecte câștigătoare în cadrul evenimentului Hacking Health, primul hackathon din România pe teme de sănătate, organizat la iniţiativa companiei Johnson&Johnson Romania cu sprijinul Smart Everything Everywhere (SEE) . 

Impactul proiectelor este impresionant, deoarece oferă beneficii concrete în îmbunătățirea vieților pacienților si în eficientizarea performanțelor sistemului de sănătate. Aceste proiecte aduc laolaltă actori importanți ai societății, atât din zona IT cât și din domeniul sănătății și mediul academic, care conlucrează pentru transformarea conceptului de ‚sănătate’. Cu suport din partea unor tineri extraordinar de talentați, adevărații câștigători ai acestui Health Hackathon suntem fiecare dintre noi!”, declară Christian Rodseth – Managing Director Janssen, Administrator Johnson & Johnson România. 

Despre aplicația „Sanguinity”:

Ideea a pornit din interiorul echipei de la nenumăratele situaţii de urgenţă legate de lipsa donatorilor de sânge. Cu ajutorul acestei aplicaţii, centrele de donare vor putea optimiza bazele de date cu donatori, care sunt deja înregistraţi, şi fluxul acestora. Prin intermediul notificărilor transmise de aplicaţie, donatorii vor avea posibilitatea să se prezinte la centre într-un interval orar care este potrivit disponibilităţii lor. Astfel, potenţialul de a mobiliza donatorii recurenţi şi cei ocazionali este crescut, iar situaţiile în care anumite intervenţii medicale nu pot fi realizate din cauza lipsei unei grupe de sânge, vor fi reduse cât mai mult”, declară membrii echipei.

 

Despre aplicația „BabySteps”:

Prin acest proiect am dorit să venim în întâmpinarea tuturor părinţilor, care sunt în căutarea de sfaturi şi informaţii specializate, din surse avizate, care să le permită monitorizarea etapelor de dezvoltare şi a controalelor medicale periodice necesare copiilor. Participarea la hackathon este cel mai important moment pentru noi în dezvoltarea acestui produs, deoarece ne-am putut valida ideea cu ajutorul specialiştilor de aici”, explică membrii echipei cu acelaşi nume.

Despre MedNet:

Aplicaţia MedNet are la bază tehnologia Blockchain şi răspunde nevoii de protecţie a datelor private ale pacienţilor, în contextul intrării în vigoare a unui nou set de reglementări europene în 2018. Proiectul nostru are la bază doi ani de documentare pentru înţelegerea tehnologiei şi pentru identificarea celei mai bune aplicabilităţi la sistemul medical din România”, au declarat reprezentanţii echipei.

Hacking Health a demonstrat că există o dorință enormă de implicare din partea comunității de antreprenoriat tech în domeniul sănătății. Sperăm ca tehnologiile și aplicațiile dezvoltate în aceste două zile să ajungă în piață și să devină soluții pentru public, pacienți și pentru sistemul medical deopotrivă”, a punctat Dan Nechita, Președinte al Smart Everything Everywhere.

Hacking Health Hackathon, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est, a avut loc în perioada 28-29 octombrie 2017, la Tech Hub București și a angrenat aproximativ 100 de participanți care au fost împărțiți în 21 de echipe, lucrând simultan la 21 de proiecte. Pe parcursul celor două zile, 24/24, participanți din toată ţara au dezvoltat platforme digitale inovatoare ce au potențialul de a contribui la prevenția și educația în sănătate, creșterea accesului la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, precum și la dezvoltarea sistemului de sănătate din Romania. Cele trei echipe câștigătoare vor primi finanțări în valoare totală de 15.000 dolari din partea companiei Johnson&Johnson Romania pentru a-și dezvolta aplicațiile. Pe parcursul următoarelor luni, Smart Everything Everywhere va asigura mentoratul și va urmări implementarea cu succes a proiectelor.

De asemenea, în cadrul evenimentul au fost acordate şi două premii speciale, pentru „Cel mai bun efort de echipă” – premiu acordat echipei care a propus aplicația Sanguinity și premiul pentru „Cel mai bun hacker” acordat lui Liviu Albei, în vârstă de 36 de ani, absolvent de jurnalism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel