Un grup de hackeri români a fost arestat în India după ce au clonat mai multe carduri. Vizau peste 100 de conturi.
Poliția din capitala Indiei a destructurat o rețea de hackeri români care au extras bani de la bancomate folosind carduri false.
"Infractorii cibernetici din România aduc permanent noi indivizi în rețea pentru a comite, în timpul fiecărei vizite în oraș, fraude la ATM-uri", a declarat unul dintre anchetatori după ce cinci cetățeni români, inclusiv două femei, au fost arestați în zona Sadar Bazar din nordul orașului Delhi pentru clonare de carduri ATM.
Investigatorii au declarat pentru Millennium Post că au descoperit că, înainte de a vizita în Delhi, aceștia accesează mai întâi site-ul băncii pentru a verifica locul în care se află bancomatele. "După ce au ales zona, unul dintre membrii grupului român caută să închirieze o clădire în vecinătate pentru a o ocupa împreună cu ceilalți complici", a spus anchetatorul. Acest lucru a fost stabilit în urma expertizei informatice efectuată asupra gageturilor cu care erau echipați. Un alt anchetator a mai spus: "de cele mai multe ori infractorii români aduc noi indivizi în rețea pentru a evita poliția".
În timpul interogatoriului, unul dintre acuzați, presupus a fi capul rețelei, a susținut că viza 103 de conturi bancare, iar retragerile au fost efectuate de la bancomate situate în zonele Kalkaji, Sadar Bazar, Karol Bagh și Lajpat Nagar. "Pentru a se schimba între ei, au nevoie de cinci persoane în bandă", a spus anchetatorul adăugând că hoții români lucrează într-o manieră organizată.
Nupur Prasad, comisarul adjunct al poliției de Nord din Delhi, a declarat că ancheta în acest caz se desfășoară pe mai multe planuri de lucru fiind implicați și polițiști români. Poliția i-a arestat pe Costache Irina (27 de ani), Caragica Elisabeta (22 de ani), Dumitru Nicolae, Lautaru Ion și Nistor Ilie. "Când se apropia ziua Republicii, membrii bandei au părăsit orașul, iar mai târziu, pe 28 ianuarie, au vizitat din nou Delhi pentru comiterea faptelor", a spus un oficial al poliției.
Ei au instalat dispozitivul de copiere a datelor de pe carduri și o cameră de filmat. Acesta era format dintr-o baterie mică și un cip de memorie, pentru a capta datele introduse de clienți. După un timp, s-au întors au scos dispozitivele de la bancomat. Ulterior, au transferat datele clienților capturați prin dispozitivul de conectare în alte carduri din plastic care au o bandă magnetică pe ele și le-au transformat în carduri ATM și le-au notat codul PIN.
Vezi și: Șapte români, arestați în India. Activitate infracțională într-un hotel
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu