Concluziile teribile ale corpulului de control al premierului în cazul bebelușilor infectați

La Spitalul de Pediatrie din Piteşti există probleme de ordin administrativ, deoarece unitatea a raportat constant, din ianuarie anul trecut şi până în februarie 2016, că nu există infecţii nosocomiale în spital, deşi nu s-a efectuat nicio analiză - este una dintre concluziile preliminare ale Corpului de control al premierului, în legătură cu situaţia copiilor cu afecţiuni grave, transferaţi la Spitalul ''Marie Curie'' din Capitală.

Corpul de control al prim-ministrului a efectuat, în perioada 18 - 26 februarie, verificări în legătură cu situaţia copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic, transferaţi de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Maria Curie. 'Spitalul de Pediatrie Piteşti nu a avut încadrat un medic epidemiolog care să coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere şi Control al infecţiilor nosocomiale.

În perioada 1.01.2015 - 16.02.2016, reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Piteşti au consemnat în Registrul de infecţii nosocomiale, lunar, faptul că nu a fost identificată nicio infecţie nosocomială, deşi în perioada de referinţă au fost recoltate probe de autocontrol doar în trei zile, respectiv în lunile februarie şi martie 2015, şi într-o zi din luna februarie 2016, după internarea mai multor copii cu afecţiuni şi după decesul a trei dintre aceştia', potrivit Corpului de control al premierului.

Până la data redactării notei de informare a Corpului de control al prim-ministrului, din 25 februarie, privind verificările efectuate, entităţile controlate au răspuns parţial solicitărilor acestei instituţii, a precizat Biroul de presă al Guvernului.

Verificările vor continua

Documentarea va continua până la obţinerea tuturor datelor necesare formulării unor 'concluzii fundamentate' privind tratamentul medical acordat copiilor transferaţi de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Spitalul Marie Curie din Capitală, precum şi modalitatea în care entităţile publice competente au investigat şi stabilit cauzele îmbolnăvirii acestora.

Verificările vor fi efectuate în colaborare cu Corpul de control al ministrului Sănătăţii, în vederea clarificării următoarelor aspecte: care au fost măsurile (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalului de Pediatrie Piteşti şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti (Argeş) cu privire la cazurile copiilor diagnosticaţi cu patologie digestivă; cauzele care au provocat apariţia patologiilor digestive la copiii din judeţul Argeş; cauzele care au provocat decesul copiilor din judeţul Argeş transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie; existenţa unor infecţii nosocomiale la spitalele din judeţul Argeş.

Potrivit Corpului de control al premierului, pe 24 şi 25 februarie au mai fost internaţi la Spitalul Marie Curie patru copii, cu vârste între 4 luni şi un an şi 4 luni, cu afecţiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxină 1 şi 2, rezultatul fiind pozitiv. Vineri, la Spitalul Marie Curie, erau internaţi nouă copii, dintre care unul la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, şase la Nefrologie şi doi la Gastroenterologie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel