Ce înseamnă când pieptul de pui are dungi albe, potrivit unui nutriționist

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp

Ai observat dungi albe pe pieptul de pui din supermarket? Un nutriționist explică ce înseamnă acest lucru și de ce ar trebui să fii atent.

Striațiile albe de pe pieptul de pui indică o calitate nutrițională mai slabă a cărnii, potrivit nutriționistului Roberto Sánchez del Valle. Acestea apar la puii crescuți intensiv, unde ritmul natural de creștere nu este respectat, ceea ce duce la înlocuirea țesutului muscular cu grăsime. Deși nu prezintă un risc pentru sănătate, carnea devine mai grasă și mai puțin suculentă. Pentru a o evita, este bine să verifici eticheta și să alegi produse care au un sistem de creștere de calitate, potrivit 20minutos.es

 

2. Sursa foto... (piept-de-pui-supermarket_68811400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

 

La ce să fii atent atunci când cumperi piept de pui 

Când cumperi piept de pui, e important să fii atent(ă) la următoarele aspecte, ca să te asiguri că este proaspăt, sigur pentru consum și de calitate bună:

Culoarea

Pieptul de pui proaspăt trebuie să fie roz pal, cu o culoare uniformă. Trebuie evitat dacă are nuanțe gălbui, gri sau pete, deoarece acestea pot indica faptul că este alterat.

Mirosul

Carnea de pui trebuie să aibă un miros ușor dulceag sau neutru. Dacă simți un miros acru, înțepător sau neplăcut, este un semn clar că nu mai este proaspăt și nu ar trebui cumpărat.

Textura

La atingere, pieptul de pui trebuie să fie ferm și ușor elastic. Dacă este moale, lipicios sau lasă o peliculă pe degete, nu este de calitate bună și ar putea fi stricat.

Ambalajul

Verifică dacă ambalajul este bine sigilat și nu conține lichid în exces sau sânge. Dacă este umflat, acesta poate fi un semn că s-au acumulat gaze produse de bacterii, ceea ce înseamnă că produsul nu mai este sigur.

Data de expirare și condițiile de păstrare

Alege mereu un piept de pui cu o dată cât mai îndepărtată de expirare și asigură-te că a fost păstrat la rece, ideal sub 4°C.

Proveniența și eticheta

Citește eticheta pentru a vedea dacă produsul are mențiuni precum „crescut fără antibiotice” sau „bio”, dacă îți dorești un produs de calitate superioară. Verifică și țara de origine – carnea produsă local este adesea mai proaspătă.

Prețul

Dacă prețul este mult mai mic decât media pieței, e bine să fii precaut(ă), pentru că poate indica un produs aproape de expirare sau de calitate inferioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel