Brexit. Personalul bancar părăseşte Marea Britanie

Politicienii britanici se luptă să ajungă în 2018 la un acord care va reduce îngrijorările mediului de afaceri cu privire la Brexit. Pentru unele industrii acest acord va veni prea târziu.

Potrivit unor surse din mediul bancar citate de Bloomberg, în absenţa unor modificări spectaculoase, marile bănci globale vor începe să îşi pună în aplicare planurile de relocalizare la începutul anului următor, pentru a fi sigure că vor avea noi birouri în interiorul Uniunii Europene în momentul în care Marea Britanie va ieşi din blocul comunitar.

În plus, premierul britanic Theresa May nu poate să împiedice băncile să pună în aplicare planurile lor de rezervă, a declarat una dintre surse.

"Dacă la începutul anului următor nu vom avea o direcţie clară a negocierilor, cred că jucătorii din industria bancară vor trebui să ia decizii", a declarat directorul general adjunct de la Société Générale, Severin Cabannes, adăugând ca banca intenţionează să creeze 300 de noi locuri de muncă la Paris.

Potrivit lui Cabannes, banca va avea nevoie de aproximativ un an pentru această transformare. În condiţiile în care negocierile cu privire la Brexit par blocate pentru mai multe luni, o serie de bănci precum Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, UBS Group şi Royal Bank of Scotland Group vor începe să mute angajaţi, infrastructură şi capital spre noile birouri din blocul comunitar în primul trimestru al anului următor, au declarat sursele citate de Bloomberg.

[citeste si]

Chiar dacă băncile ar dori să amâne, şi la modul ideal să evite, implementarea planurilor de rezervă, vor avea nevoie de cel puţin 12 luni pentru a pune la punct operaţiuni de largă largă în interiorul UE cu un număr semnificativ de angajaţi de top.

Un număr de aproximativ 20 de bănci sunt deja în discuţii avansate cu organismele de reglementare din UE pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare. Potrivit surselor citate de Bloomberg, în prima fază băncile vor muta doar câteva sute de locuri de muncă, mai ales în vânzări, trading şi operaţiuni back-office, de la Londra spre oraşe precum Frankfurt, Paris şi Dublin, însă numărul final ar putea să atingă câteva zeci de mii în funcţie de rezultatul final al negocierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel