Urmărește emisiunea live


Astronomii: Un asteroid "periculos" se va apropia de Pământ

Un asteroid "potențial periculos" se va apropia de Pământ / Sursa: Pixabay
Un asteroid "potențial periculos" se va apropia de Pământ / Sursa: Pixabay

Un asteroid este urmărit cu atenție de astronomi în timp ce se apropie de Pământ. 

Asteroidul a primit numele de "ucigătorul orașelor" în noiembrie 1999.

Dimensiunea exactă a rocii spațiale nu este cunoscută. Deoarece suprafața sa este întunecată și nereflectorizantă, este dificil pentru astronomi să îi determine dimensiunea exactă. Estimările variază între 623 și 1.410 de pași, potrivit DailyStar.

Cele mai precise observații ale obiectului, realizate în 2019, i-au estimat diametrul la aproximativ 738 de pași.

VEZI ȘI: Trei avioane americane, interceptate de către aviaţia rusă în Marea Mediterană

Dar chiar și la cea mai mică dimensiune posibilă, asteroidul ar lăsa o adâncitură de mărimea unui oraș pe Pământ dacă ar intra în atmosferă - motiv pentru care se află pe lista obiectelor potențial periculoase la NASA.

Astronomii prezic că asteroidul va trece în siguranță pe lângă Pământ la o distanță de 5.000.000 de kilometri - o apropiere în termeni astronomici, dar nimic care să ne îngrijoreze.

Următoarea dată când asteroidul se va apropia atât de mult de Pământ - presupunând că orbita sa nu va fi perturbată de o altă rocă spațială, va fi în jurul datei de 23 februarie 2150.

Un diamant de 555 carate, scos la vânzare. Se crede că a venit din spaţiu

Conform specialiştilor citaţi de CNN, piatra preţioasă a fost creată fie la impactul unui meteorit cu planeta noastră, fie a fost adus pe un asteroid care s-a prăbuşit pe Pământ. Un diamant negru faţetat natural de această mărime este "extrem de rar", potrivit casei de licitaţii Sotheby's, care se aşteaptă să îl vândă cu peste 6,8 milioane de dolari. 

Diamantele negre, cunoscute şi sub titulatura de diamante Carbonado, pot avea o vechime de 2,6 până la 3,7 miliarde de ani, şi conţin urme de nitrogen şi hidrogen, elemente găsite des şi în spaţiu. De asemenea, aceste diamante conţin şi osbornit, un mineral prezent în meteoriţi. Nikita Binani, bijuter la Sotbeby's în Londra, a numit diamantul "un fenomen natural adevărat. Vânzarea sa reprezintă o oportunitate unică pentru a achiziţiona una dintre cele mai rare minuni cosmice care există". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel