ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Ștampile de control, realizate greșit

Vot stampila
Vot stampila

BEC Nr. 1 Alba  a apreciat că greşeala în ceea ce priveşte numărul circumscripţiei de pe ştampilele de control distribuite unui număr de 390 de secţii de votare este ''o eroare materială''. De asemenea, Biroul Electoral este de părere că această eroare nu este de natură a influenţa procesul electoral.

Birourile secţiilor de votare din judeţul Alba, cu excepţia municipiului Alba Iulia, vor întocmi duminică dimineaţa, înainte de începerea votării, un proces verbal în care se va consemna eroarea de pe amprenta ştampilei de control cu privire la numărul circumscripţiei electorale, care va fi semnat de către toţii membrii acestora, a decis Biroul Electoral Judeţean BEC Nr. 1 Alba, informează Agerpres.

Pe procesul verbal va fi aplicată ştampila de control, aceasta urmând să fie utilizată apoi în procesul electoral. Procesul verbal va fi predat în original BEC Nr. 1 Alba.

Practic, eroarea a fost înregistrată pe toate ştampilele de control distribuite în 77 din cele 78 de unităţi administrative-teritoriale din judeţ, cu excepţia municipiului Alba Iulia, unde numărul coincide cu cel al al circumscripţiei judeţene, respectiv 1.

BEC Nr. 1 Alba s-a întrunit sâmbătă seara, în urma sesizării depuse de către Instituţia Prefectului, care a semnalat faptul că pentru un număr de 390 de secţii de votare ştampilele de control au fost confecţionate cu amprenta eronat tipărită în ceea ce priveşte numărul circumscripţiei. Sunt inscripţionate corect celelalte elemente de identificare, respectiv numărul secţiei de votare şi numele judeţului.

Înainte de a emite o decizie în acest caz, BEC Nr. 1 Alba a solicitat o opinie şi Biroului Electoral Central.

Eroarea a fost semnalată presei de către PSD Alba.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel