Zeci de percheziții în desfășurare! Prejudiciu de 10 milioane de euro

Polițiștii din Mehedinți, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, efectuează joi dimineață 25 de percheziții, în patru județe. Vizate sunt mai multe persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani. Nu mai puțin de 20 de persoane vor fi conduse la audieri, informează IGPR.

Polițiștii efectuează 25 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Mehedinți, Timiș, Arad și Caraș-Severin, la persoane bănuite de evaziune fiscală și la sediile sociale ale societăților administrate de aceștia.

De asemenea, sunt puse în executare 20 de mandate de aducere, emise pe numele celor în cauză.

În fapt, în perioada 2008-2014, 32 de persoane, având calitate de reprezentanți legali (asociați, administrator, împuterniciți) ai 35 de societăți comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracțional evazionist, bazat pe un sistem financiar - bancar fraudulos, în care ar fi fost implicate firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

Citește și: Percheziții de amploare în desfășurare, într-un dosar cu prejudiciu uriaș

Aceștia ar fi înregistrat, în contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziția de materiale de construcții, piese și componente auto, etc.) în valoare de peste 45.000.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată și ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10.000.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

Ulterior, prin efectuarea mai multor operațiuni/tranzacții financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de ”rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăților implicate, ar fi fost disimulată adevărata natură a provenienței banilor, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

La acțiune participă și jandarmi.

Vezi și: Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor: Care este motivul - SURSE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel