Unul dintre teroriștii din Paris, într-un reportaj France 3 despre tinerii islamiști cu tendințe radicale. Mircea Badea: Serviciile franceze, perfect cretine!

7 ianuarie 2015, Paris. Redacția revistei de satiră Charlie Hebdo a fost atacată cu mitraliere de doi tineri, de 32, respectiv 34 de ani, frați. Unul dintre cei doi teroriști, Chérif Kouachi, apărea, în 2005, într-un reportaj France 3, despre tinerii islamiști cu tendințe radicale. 7 ianuarie 2015, Paris: 12 oameni au murit, 11 au fost răniți de doi tineri. Cel puțin unul putea fi oprit cu zece ani în urmă. 

În reportajul difuzat de France 3, Chérif Kouachi apărea ca un fan al rapului, care prefera să se bucure de viață și de fete frumoase, decât să meargă la moschee. După câteva luni, el intră în contact cu un profesor, un "emir", Farid Benyettou, care-l învață că "textele arată provenienţa beneficiilor atentatelor sinucigaşe. Este scris în textele, este bine să mori ca martir". Chérif Kouachi a fost convins rapid şi apoi s-a pregătit pentru război. Chérif Kouachi s-a întâlnit fugitiv cu un "specialist în arme, care îl va învaţa cum să folosească un Kalashnikov". În momentul apariţiei imaginilor pe canalul France 3, Kouachi Sharif a fost arestat, împreună cu emirul lui. A fost reţinut chiar înainte de a zbura spre Siria şi Irak. A fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, 18 luni fiind suspendat. Cu toate acestea, un educator social a explicat că Chérif Kouachi și-a dat seama că a greșit și a fost păcălit de Farid Benyettou.

Ziarist supraviețuitor de la Charlie Hebdo, mărturie în lacrimi- VIDEO

"În primul rând trebuie să spunem un lucru extrem de important: cei doi terorişti sceleraţi sunt născuţi la Paris, capitala Franţei. În 2005, France 3 a făcut un reportaj despre unul dintre aceşti doi idioţi, un reportaj despre tinerii islamişti cu potenţial extremist. Cretinul vorbeşte, educatorul său social dă interviu cu privire la cretin, ne este prezentat cum se antrenează acesta, asta într-un reportaj făcut de France 3 în 2005. Îl veţi recunoaşte. Ideea este în felul următor: serviciile secrete nu au nevoie de legea "Big Brother", ele au nevoie să nu fie cretine. În acest caz, serviciile au fost perfect cretine, din punctul meu de vedere", a explicat Mircea Badea, la Antena 3. 

Realizatorul "În Gura Presei" a adăugat "Mai este o specie de melteni la Românica, manelişti, care spun "şi ăia şi-au căutat-o, domne, nu se poate ce fac ăia." Libertatea de exprimare nu este de negociat. Din punctul meu de vedere, ce făceau aceşti oameni este de mare prost gust, deseori stupid şi rareori cu umor. Au avut câteva lucruri cu umor, restul a fost din registrul înjurăturilor. Ei şi-au asumat acest lucru. Ce au ei de câştigat din asta, e fix treaba lor. Nici societatea franceză nu poate să tolereze că nişte cretini trag cu mitralierele în centrul Parisului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel