Profesorii cer mărirea salariilor. Ce spune ministrul Câmpeanu

Sindicatele din educație cer mărirea salariilor cu 10 la sută  din luna decembrie, asta după ce, de la 1 septembrie, cadrele didactice vor primi o majorare de 5 la sută. Cererea sincicatelor Educației vine după ce Guvernul a decis majorarea  cu 25 la sută a salariilor pentru sistemul sanitar.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat într-o intervenție la RTV că "este vorba despre un material rezultat în urma consultărilor cu sindicatele din învățământ pe o perioadă de circa două săptămâni, care a fost înaintat Ministerului Muncii cu titlul de propuneri pe marginea proiectului noii Legii a salarizării. Acesd document prevede creșteri salariale de circa 70 la sută pentru debutanți și există un maxim de 177 la sută pentru șefii de lucrări și lectorii, adică pentru cei mai tineri din învățământul universitar, imediat după prima treaptă de asistent, de debutant , cei care aveau salarii foarte mici. De aceea procentul agreat a fost mai mare decât la alte categorii. Acest material cuprinte toate aceste creșteri, plus alte sporuri: sporul de învățământ special de 15 la sută, sporul de lucru în mediul rural sau izolat, între 5 și 20 la sută.

Citește și: Profesorii cer mărirea salariilor. Ce spune ministrul Câmpeanu

Sindicatele au ca obiectiv o primă tranșă de 10 la sută. Este obiectivul sindicatelor, nu face parte din materialul pe care l-am înaintat termenul de 1 decembrie. 

Majorările salariale va face subiectul discuțiilor care se vor derula, luni, împreună cu premierul și sindicatele din învățâmânt. Orice variantă pe care o propune Ministerul Educației trebuie să fie fundamentată", a declarat ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel