Papa Francisc, anunț care a șocat Biserica Catolică

Papa Francis a făcut, joi, un anunț cu privire la revoluționarea Bisericii Catolice. Suveranul pontif face un pas către egalitatea dintre femei și bărbați.

Papa Francisc a afirmat că va crea o comisie care să analizeze posibilitatea ca și femeile să poată deveni diaconi în Biserica Catolică, având astfel dreptul - deținut exclusiv de bărbați în prezent - de a sluji la anumite evenimente, cum ar fi botezul și căsătoria.

"Cred că da, ar fi bine pentru Biserică să clarifice această problemă. Sunt de acord. Voi acționa pentru a se face ceva în acest sens", a afirmat Jorge Bergoglio, în cursul unei audiențe acordate unui grup de 900 de călugărițe din Uniunea Internațională a Starețelor. Papa Francisc a mai spus că a vorbit cu un "profesor înțelept" despre femeile diacon "din primele secole ale Bisericii, dar nu știe ce rol jucau cu adevărat". Suveranul pontif a acceptat propunerea făcută de călugăriță în legătură cu înființarea unei comisii care să studieze dacă este bine ca și femeile să poată fi diaconi. 

Papa Francisc și-a exprimat de mai multe ori dorința de a îndrepta inegalitatea flagrantă dintre bărbați și femei în cadrul Bisericii Catolice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel