Mobilizare de forțe pentru găsirea planorului dispărut joi

După 48 de ore, planorul decolat de pe aerodromul de la Ghimbav este de negăsit.

Planorul care a decolat, joi, de la Ghimbav şi nu a mai revenit la bază este căutat cu drone în zona Rucăr, Satic, Pecineagu, peste 850 de forţe de ordine şi voluntari efectuând căutări şi pe 30 de trasee montane din patru judeţe, potrivit unui comunicat MAI.

George Rotaru, directorul Aeroclubului României, a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea Ediţie de Weekend de la Antena 3, că Aeroclubul s-a alăturat operaţiunilor de căutare şi că pilotul are o experienţă solidă în domeniu.

"Are o experienţă foarte mare, el în ziua respectiva opera pe o aeronavă închiriată, nu ştiam unde voia să meargă, ce zbor voia să facă. A fost campion naţional de două ori, are aproximativ 3.000 de ore de zbor şi peste 120.000 de kilometri distanţă zbor cu planorul. Este un pilot cu o experienţă foarte mare."

Citește și: UPDATE: Pilotul a fos găsit. Planor prăbuşit în Munții Leaota

Operaţiunile de căutare a planorului care a decolat joi de la Ghimbav şi nu a mai revenit la bază au fost extinse în judeţele Neamţ şi Harghita, la căutări luând parte şi cinci avioane aparţinând Aeroclubului României, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Echipa condusă de George Rotaru, directorul Aeroclubului României, va continua căutarile în zona Braşov-Sinaia-Făgăraş-Reghin-Topliţa-Piatra Neamţ-Oneşti-Nehoiu-Sinaia-Braşov, potrivit Mediafax.

Comandantul Aeroclubului Braşov, Stelian Cojocaru, a afirmat că joi, atunci când a fost tractat de pe Aerodromul Ghimbav, pilotul Mircea Crăciun a spus că intenţionează să zboare aproximativ două- trei ore, fiind vorba despre un zbor de "verificare după asamblare", se arată într-un comunicat al ROMATSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel