Urmărește emisiunea live


Ministru tehnocrat, scrisoare deschisă adresată primarilor

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, le-a transmis o scrisoare deschisă tuturor primarilor din România în care le arată că este nevoie de mai multă implicare pentru prevenirea abandonului şcolar, pentru decontarea navetei profesorilor şi pentru ridicarea nivelului de siguranţă al elevilor în unităţile de învăţământ spunând că se învaţă în şcoli fără autorizaţie sanitară pentru că lipsesc condiţiile minime.

"Copiii noştri învaţă, în continuare, în şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Pentru că, în aceste şcoli, lipsesc condiţiile minimale de igienă. Cum ar putea şti aceşti copii despre "stil de viaţă sănătos", dacă nu îi ajutăm să deprindă obiceiuri minimale?", arată Mircea Dumitru în scrisoarea deschisă transmisă primarilor, citează news.ro.

Ministrul mai atrage atenţia şi cu privire la decontarea navetei pentru profesori.

„O şcoală înseamnă, în egală măsură, şi profesori. Pentru aceia dintre ei care fac naveta pentru a ajunge la ore, implicarea dumneavoastră în decontul navetei este esenţial. De altfel, cred că pentru bunul mers al şcolii este la fel de important şi modul în care comunitatea şcolară dialoghează cu dumneavoastră. Aici, echilibrul şi parteneriatul sunt singurele modele care pot funcţiona", scrie ministrul, potrivit news.ro.

Mircea Dumitru le atrage atenţia primarilor şi cu privire la siguranţa în şcoli transmiţându-le să nu se limiteze doar la îndeplinirea unui set de măsurile legale ci ar trebui găsite soluţii cât mai bune pentru fiecare situaţie în parte.

România nu este doar despre rezultate excepţionale şi şcoli frumoase, despre minţi sclipitoare, ci şi despre şcoli vechi de zeci de ani, despre copii care trebuie să înfrunte sărăcia şi despre profesori care au nevoie de recunoaşterea muncii lor, concluzionează ministrul Mircea Dumitru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel