Merkel, scrisoare de susținere pentru Iohannis: N-am vrut să epatez

Foto: gandul.info
Foto: gandul.info

Candidatul Alianței Creștin Liberale (ACL) la alegerile prezidețiale, Klaus Iohannis, a prezentat joi o scrisoare de susținere primită din partea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, lider al familiei europene din care PNL face parte, anume PPE.

Iohannis a infirmat zvonurile conform cărora Angela Merkel s-ar pregăti să efectueze o vizită în România între cele două tururi de scrutin. Și-a exprimat însă sprijinul pentru liderul PNL într-o scrisoare, datată 28 octombrie, prezentată de Iohannis la Adevărul Live.

"Nu a existat un astfel de plan. Categoric mă susţine, mi-a scris că mă susţine. Am o scrisoare de la domnia sa. O am la îndemână, vă lăsăm copia. Nu e stilul meu să epatez cu scrisori de sprijin, cu sprijinul unor politicieni remarcabili. Pentru mine a fost o bucurie că am primit scrisoarea", a spus Klaus Iohannis.

Liberalul a punctat că sprijinul Angelei Merkel este firesc, subliind că există "o notă specială" în relația lui cu cancelarul.

"Să fim realişti, şi doamna Merkel şi eu suntem şefi de partide în PPE şi ne sprijinim reciproc când sunt alegeri. E o notă specială în relaţia noastră, ne cunoaştem personal", a spus Iohannis.

Întrebat cât contează pentru România relația sa cu Angela Merkel, Iohannis a răspuns: "Cu siguranţă se pot întâmpla lucruri dintre cele mai bune. Există şi trebuie cultivate relaţiile bilaterale. Sunt foarte importante. E important să fim bine conectaţi la cea mai mare economie a Europei. Putem avea numai beneficii: investiţii noi, o creştere a schimburilor comerciale, o creştere de sprijin în PPE. Am relaţii extraordinar de bune de multă vreme şi am de gând să le folosesc pentru România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel