Laura Codruța Kovesi, prima declarație despre chemarea lui Victor Ponta la DNA

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a vorbit, vineri, despre chemarea premierului Victor Ponta la Direcția Națională Anticorupție și momentul în care acest eveniment a avut loc, respectiv ziua în care PNL a anunțat că depune moțiunea de cenzură.

Întrebată despre o posibliă legătură între chemarea lui Victor Ponta la DNA și depunerea moțiunii de cenzură a PNL, Laura Codruța Kovesi a răspuns: ”Categoric infirm acest lucru. Pot să vă spun că procurorii DNA nu acționează în funcție de evenimentele publice sau în funcție de zilele în care se depun anumite documente la instituțiile publice. Pot doar să vă spun că în acest dosar procurorul de caz a dispus citarea persoanelor în momentul în care am primit răspunsul oficial al Parlamentului cu privire la solicitarea noastră de arestare preventivă. 

Deci, categoric nu are nici o legătură citarea unor persoane la Direcția Națională Anticorupție cu evenimente publice”.

Vezi și: Ponta NU demisionează și e la mâna Parlamentului! Cum arată raportul de putere din Camera care va decide soarta premierului

Solicitată să explice de ce urmărirea penală s-a început acum pe numele lui Victor Ponta, deși este vorba despre un dosar care a fost redeschis încă din anul 2012, procurorul-șef al DNA a explicat:

”Așa cum scrie și în comunicatul de presă, anumite informații, indicii și probe au fost obținute după administrarea unor mijloace probatorii, la sfârșitul lunii aprilie. Cu privire la anumite infracțiuni care au fost reținute și de care este suspectat premierul în acest moment, s-a început urmărirea penală in rem la începutul lunii mai. Deci este o perioadă foarte scurtă de timp de la momentul la care s-au obținut anumite informații și până la emiterea ordonanței de efectuare în continuare a urmăririi penale”.

”Să înțelegem că este doar o pură coincidență între ziua moțiunii și citarea dlui Ponta la DNA”, i-a spus un jurnalist șefei DNA, care a precizat, în două rânduri, că nu este vorba despre o coincidență

”Nu, nu este nici o coincidență. Procurorii își văd de treabă. Avem 7.000 de dosare în lucru, în care sunt angrenați doar 86 de procurori. Noi nu verificăm ce se întâmplă în spațiul public, noi administrăm probe în funcție de zilele și orele în care trebuie să administrăm aceste probe. Citarea s-a făcut în mod legal, cu mai multe zile în urmă. Nu are niciun fel de legătură cu depunerea sau nu a vreunei moțiuni. Deci nu este nici un fel de coincidență. Pur și simplu, procurorii își fac treaba”, a replicat Laura Codruța Kovesi.

Citește și: Victor Ponta, urmărit penal de DNA. Ce dovezi a prezentat în apărarea sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel