Contestația DNA în cazul Rarinca, admisă. Ce spune Chirieac

Mariana Rarinca
Mariana Rarinca

Magistrații Curții de Apel București au admis, luni, contestația DNA în cazu Rarinca, astfel că dosarul  se va rejudeca. Primul termen va avea loc pe 21 august.

Pe 21 august va fi primul termen al apelului. Practic, se redeschide cazul. Decizia definitivă şi irevocabilă a fost contestată de DNA. S-a admis această sesizare şi astfel, a fost revocată decizia anterioară. Astfel, odată admisă solicitarea celor de la DNA, a fost desfiinţată hotărârea Curţii de Apel Bucureşti. În primă instanţă, Mariana Rarinca a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti, ulterior achitată şi acum se redeschide cazul.

Mariana Rarinca  a fost condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzată că a şantajat-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

Citește și: Curtea de Apel București a respins cererea de recuzare depusă de Mariana Rarinca

În mai anul acesta însă, Curtea de Apel Bucureşti a decis achitarea definitivă a Marianei Rarinca.

Analistul Bogdan Chirieac spune că "este stupefiat de această decizie. Nu-mi imaginam că în România se poate întâmpla așa ceva. Este vorba despre o persoană care a petrecut șase luni în pușcărie pentru că nu și-a încasat o datorie. Eram oricum îngrijorat că judecători români au ținut un om în pușcărie șase luni de zile pentru așa ceva.

S-a dat în final o sentință. Faptul că acea sentință a fost casată, se mai judecă o dată, ne pune serios pe gânduri în legătură cu capacitatea judecătorilor în acest moment de a face Justiție. Ce să înțeleagă un cetățean. Șase complete de judecată te condamnă la închisoare, un complet de judecată te condamnă la închisoare cu suspendare, după care un alt complet te achită și un alt complet de judecată spune că sentința  nu a fost bună  și trebuie refăcută judecata".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel