Blair, în mijlocul unui alt scandal imens. Niciun ban nu a ajuns la el

Dosarul lui Victor Ponta deschide discuția relațiilor dintre firma de consultanță a lui Tony Blair și guvernul din Kazahstan dezvăluită recent de presa britanică.  

Tony Blair era acuzat în luna aprilie a acestui an că primește cinci milioane de lire sterline pe an pentru a-l consilia pe președintele Kazahstanului.

După informațiile din Daily Mail, pe site-ul lui Tony Blair a apărut precizarea că banii nu au ajuns niciodată la el, fiind necesari echipei din teren pentru a trăi și lucra în Kazahstan. Au mai fost folosiți pentru personalul de sprijin și angajarea altor consultanți, dacă a fost necesar. Tony Blair nu a primit o plată în urma proiectului, după cum precizează biroul său. 

Proiectul a fost unul de consultanță geopolitică, la data apariției informațiilor în media britanică, era deja încheiat. S-a axat pe descentralizare, dezvoltare regională, legi cu privire la achiții publice, soluționarea litigiilor, discuții cu privire la drepturile fundamentale, reformă de procedură civilă, reformarea serviciului public și organizarea de training-uri și schimburi de experiență, sub aspectul focus-grupurilor, lucrul cu guvernele regionale în vederea creșterii transparenței și responsabilității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel