ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 ACL cere prelungirea timpului de votare în străinătate

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, după ce a votat, că a făcut o cerere către BEC prin care a solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate.

Blaga susține că există "oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secţii ca să voteze", scrie Mediafax.
 
Blaga i-a invitat pe români să vină la vot şi să-i urmărească pe cei din diaspora "de cât civism dau dovadă".
 
"De altfel, am făcut o cerere către Biroul Electoral Central, prin care am solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate, acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secţii ca să voteze şi sper că de data asta cererea să fie aprobată, mai ales că, la toate insistenţele BEC, Guvernul nu a răspuns şi nu a mărit numărul de secţii în străinătate", a precizat Vasile Blaga.
 

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE TURUL II DIASPORA. În Torino, oamenii susțin că sunt ținuți "ca la zoo" 

 
 
Întrebat dacă se aşteaptă la o prezenţă mai mare în turul II decât în turul I la prezidenţialelor, Blaga a răspuns afirmativ, precizând că toate datele pe care le are arată că există "interes major pentru aceste alegeri".
 
Reprezentanţii BEC au confirmat că au primit de la ACL o solicitare pentru prelungirea cu două ore a programului de vot din diaspora, adăugând că acest lucru a fost dispus, prin ordonanţă de urgenţă, în 2012, la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel