Alegeri Moldova: CIFRELE ultimului sondaj din Republica Moldova

Igor Dodon Maia Sandu foto: PRO TV MD
Igor Dodon Maia Sandu foto: PRO TV MD

Potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, Igor Dodon ar acumula 49.8% în timp ce Maia Sandu ar obține 39.7% din totalul de voturi în al doilea tur de scrutin.

Totodată, potrivit rezultatelor sondajului, din totalul celor deciși, 55.6% au afirmat că vor vota pentru Igor Dodon, iar 44.4%, pentru candidata PAS, Maia Sandu, informează Radio Chișinău, citat de Agerpres.

Peste jumătate dintre cei intervievați consideră că au fost înregistrate încălcări în campania electorală, iar 75% sunt de părere că fraudele influențează mult sau foarte mult rezultatele alegerilor.

Sondajul s-a desfășurat în perioada 1-5 noiembrie, pe un eșantion de 1.075 de persoane din 78 de localități, exclusiv regiunea transnistreană, cu o marjă de eroare de 3%.

Această consultare sociologică nu a luat în considerare și voturile din diasporă.

În primul tur de scrutin, candidatul prorus Igor Dodon (PSRM) a obținut 47.98% din voturi, iar candudatul proeuropean Maia Sandu (PAS) a câștigat 38.71%, urmând ca învingătorul să fie decis în cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc la 13 noiembrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel