Alegeri CSM 2016. Marian Budă PROIECT

Marian Budă, în prezent judecător în cadrul secției a II-a civile a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dorește să candideze pentru alegerea sa ca membru al CSM din partea acestei instanțe.

Marian Budă a propus mai multe obiective din perspectiva calității de reprezentant al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Acesta a spus că procedura de promovare în funcție de execuție la ÎCCJ va trebuie nu doar gestionată în cele mai bune condiții de transparență, ci va urmări și modificarea acesteia în ce privește susținerea interviului cu referire la integritatea candidaților.

Marian Budă a mai scris în proiectul său că în cazul în care în 2016 nu vor interveni modificări legislative în legătură cu competența Secției de Contencios Administrativ și Fiscal, în așa fel încât activitatea acestei secții să se poată desfășura în condiții de eficiență, trebuie continuate eforturile în legătură cu această problemă, precum și realocarea către această secție a unor posturi vacante de judecători de la alte secții ale ÎCCJ.

De asemenea, Marian Budă spune că trebuie depuse eforturi pentru modificări legislative în ce privește competența celor două secții civile. Acesta a mai zis că privind preluarea bugetului celorlalte instanțe din România de către ÎCCJ trebuie continuate eforturile în acest sens, având în vedere că independența financiară constituie o garanție reală a independenței instanțelor. Marian Budă mai consideră necesară consolidarea rolului constituțional al ÎCCJ ca primă instanță în ierarhia jurisdicțiilor interne și ca unică instanță căreia îi revine competența de a asigura interpretarea și aplicarea unitară a legii de către celelalte instanții judecătorești.

De asemenea, va urmări consolidarea statului judecătorului de la ÎCCJ în raport cu rolul constituțional ce revine acestei instanțe.

[citeste si]

Citiți aici integral proiectul lui Marian Budă, judecător Secţia a II-a Civilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel