Vom putea afla dintr-o simplă analiză de sânge dacă suferim de Alzheimer

foto: Freepik
foto: Freepik

Un simplu test va indica proteinele identificate în sânge și, astfel, diagnosticarea cu Alzheimer, după caz, va fi mai precisă și mai rapidă.

Boala Alzheimer, un tip de demență caracterizată prin declinul memoriei și afectarea activităților zilnice, poate varia de la simptome subtile până la dependența completă de alte persoane pentru sarcini simple, precum îmbrăcatul și mâncatul. Cea mai frecventă cauză a demenței la persoanele de peste 65 de ani este boala Alzheimer.

O veste bună

Într-un studiu recent, cercetătorii de la Universitatea din Tokyo, Japonia au identificat acumulări de proteine legate de Alzheimer în probe de sânge prelevate de la persoane cu simptome ușoare sau chiar fără simptome, scrie WebMD. Această descoperire ar putea deschide noi căi pentru diagnosticarea precoce și tratamentul eficient al bolii.

Test de sânge pentru detectare precoce

Acumularea proteinelor beta-amiloid și tau în creier, care duce la deteriorarea celulelor nervoase, este considerată principala cauză a bolii Alzheimer. Această cercetare inovatoare ar putea deschide calea către diagnosticarea timpurie și tratamente mai eficiente. În prezent, diagnosticarea bolii implică metode costisitoare și invazive, precum scanările cerebrale și analiza lichidului spinal. Studiul echipei japoneze a inclus testarea probelor de sânge de la 474 de persoane cu deficiențe cognitive ușoare sau fără simptome și măsurarea nivelurilor de proteine beta-amiloide și tau.

Dar utilizând aceste date împreună cu alte informații clinice, cercetătorii au reușit să prezică cu precizie rezultatele scanărilor cerebrale. Cu siguranță, acest lucru ar putea duce la diagnosticarea și tratarea mai devreme a bolii Alzheimer, îmbunătățind semnificativ viețile a milioane de oameni în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel