Un jucător de culoare de la CS Tulcea, infarct în timpul meciului de fotbal. Update: medicii au pronunțat decesul

O tragedie s-a petrecut pe un  teren de fotbal din divizia secundă. În urmă cu câteva minute, meciul dintre FC Balotești și CS Delta Tulcea s-a întrerupt, deoarece un jucător al oaspeților s-a prăbușit pe gazon. Din informațiile noastre, este vorba despre Chinonso Ihelwere Henry, venit la Tulcea din Nigeria.

Spectatorii au asistat la scene dramatice, în timp ce echipajul SMURD a intervenit, încercând să-l resusciteze. Se pare că este vorba de un infarct sau de un accident vascular cerebral. Jucătorul se numește Henry Chinonso, este unul de culoare și va fi dus la spital în cel mai scurt timp, dacă resuscitarea reușește.

 "Fotbalistul era pe teren de circa 10 minute. A căzut pur şi simplu din picioare. Am coborât din tribună şi l-am ajutat pe medicul care era acolo ca să-i fac masaj cardiac şi respiraţie gură la gură. Intrase în fibrilaţie", a declarat unul dintre spectatori care i-a acordat fotbalistului primul ajutor

Purtătorul decuvând SMURD, dr. Bogdan Oprița, ne-a confirmat că este vorba despre un stop cardio respirator, iar resuscitarea durează de circa 15 minute. Manevrele vor fi efectuate până la 45-60 de minute de la intrarea în stop cardiorespirator.

Din informațiile noastre, se pare că echipajul SMURD a fost chemat după accident, stadionul neavând o ambulanță dotată la fața locului.

După mai bine de 30 de minute de resuscitare, medicii au fost nevoiți să declare decesul. Cazul este unul medico-legal, mai multe ipoteze fiind luate în calcul: infarct miocardic, accident vascular cerebral, ruptura unui anevrism, medicație inadecvată sau cu efecte adverse. Cadavrul va fi transfortat la IML, pentru a fi stabilit diagnosticul.

Arbitrul întîlnirii, Marian Ivănescu, a dat primele declaraţii pentru "Gazeta Sporturilor": "Nu-mi vine cred ce s-a întâmplat! E prima oară! Arbitrez din 1994... În minutul 86, am dictat un fault pentru echipa tulceană, în acel moment l-am văzut pe jucătorul lor întins la pământ. Din păcate, maşinile de intervenţie de la stadion nu erau dotate cum trebuie. De aceea au fost chemate două ambulanţe, una a venit la 5 minute, a doua la 7. Eu am acordat pauze de hidratare în prima repriză, chiar două. A sosit şi Poliţia, jucătorii tulceni au plecat de la stadion, urmează să îl ducă şi pe Henry la IML".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel