EXCLUSIV  Truc pentru a elimina teama generată de războiul pornit de Putin. Durează doar o oră și te va face să vezi altfel lucruri: fără panică! / video

VLADIMIR PUTIN
VLADIMIR PUTIN

Frica a pus stăpânire pe foarte mulți oameni în momentul în care a început războiul la granița României, pornit în Ucraina de Vladimir Putin.

Ce să facem pentru a reuși să fim echilibrați în această perioadă tulbure? Cel mai bine ar fi, de exemplu, să ne uităm la televizor doar o oră pe zi. Informarea în perioadă de criză este esențială, dar când statul la televizor depășește o anumită limită de timp poate aduce foarte multă frică.

Prof. Ion Ovidiu Pânișoară a spus cum putem trece cu bine prin aceste vremuri tulburi. Atâta timp cât de-asupra României cerul este liniștit, trebuie să ne bucurăm cât mai mult, să fim raționali și calmi.

„Frica face parte din noi, este firească, dar nu trebuie să ne lăsăm cuprinși de îngrijorare. Nu trebuie să ne uităm non stop să vedem ce s-a mai spus la știri. Ne uităm o dată, vedem ce s-a spus la știri și apoi mergem mai departe. Există un exercițiu foarte larg recomandat care spunea să-ți găsești un timp pentru îngrijorări, cum ar fi o oră. Iar acest lucru ar putea însemna știrile de seară.

Nu mai deschizi televizorul din cinci în cinci minute, ci rezervă pentru acest lucru doar o oră, când există posibilitatea să afli cele mai interesante știri. Stai o oră, digeri toate acele știri, ai voie, în acel timp, să te îngrijorezi, să discuți cu familia, să vezi că toată lumea este în regulă, apoi închizi partea de știri și poți reveni la viața ta în care poți să vezi și un film, să citești o carte, să ieși puțin în natură, să te vezi cu prietenii și să te bucuri că cerul nostru este liniștit”, a spus Prof. Ion Ovidiu Pânișoară într-un interviu pentru DC Medical.

"Da, ne aflăm într-o situație limită și întotdeauna când ne aflăm într-o situație limită, organismul acționează. Este firească frica. De aici trebuie să pornim, că frica este un lucru firesc, este o reacție logică a organismului, altfel n-am fi supraviețuit. În momentul în care suntem în fața unei provocări, unei amenințări posibile, organismul intră în acțiune, simte nevoia să facă ceva, simte nevoie să modifice starea în care se află pentru a fi mai pregătit pentru cele două tipuri de reacții: lovește sau fugi.

În momentul în care simțim o amenințare foarte puternică, avem tendința să ne retragem și să încercăm să ne maximizăm șansele de succes. Ca atare, ați văzut ieri cozile imense la benzinării. Ne aducem aminte, la începutul pandemiei, când se goleau magazinele, aceleași persoane care contestau existența virusului erau cei care goleau magazinele, pentru că amenințarea ne atacă zona profundă a supraviețuirii. Și, atunci, reacționăm, încercăm să ne ferim", a declarat Ovidiu Pânișoară, de la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, în exclusivitate pentru DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel