Semnături false pe moțiune. Zegrean: Niciodată nu s-a ținut seama de asta

Juristul Augustin Zegrean a vorbit despre problema veridicității semnăturilor de pe moțiunea de cenzură.

Augustin Zegrean, judecător la CCR între 2007 și 2016, a vorbit, într-o intervenție telefonică la Digi24, despre problema semnăturilor de pe moțiunea de cenzură:

„E o poveste veche veche. Întotdeauna s-au contestat semnăturile la moțiunile de cenzură, însă niciodată nu s-a ținut seama de asta. Nu schimbă cu nimic situația că unii îi învinuiesc pe alții că au semnat în fals. La toate partidele e o regulă veche, la grupurile parlamentare există semnăturile tuturor și de acolo se iau și se folosesc la ce trebuie folosite.

Noi am avut probleme similare la Curtea Constituțională când s-a invocat faptul că s-a furat la vot. Erau mai puțini în sală față de câți au semnat. Cum puteam să verificăm noi acest lucru, după 2-3 luni?“, a precizat Augustin Zegrean.

Moțiunea de cenzură se validează azi de BPR

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23,00, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă. Nici sâmbătă nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru luni.

"Nu a existat cvorum din nou. Au fost prezenţi 6 membri ai Biroului permanent de la Senat şi 6 membri de la Camera Deputaţilor. Deci - 12. Cvorumul necesar pentru şedinţă este de 14 membri. Am convocat o nouă reuniune a Birourilor permanente reunite pentru ziua de luni, la ora 12,00", a declarat, sâmbătă, la Blaj, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc, transmite Agerpres (citește continuarea și vezi LIVE din Parlament AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel