Scurgere de informații: Franța neagă prezența militară în Ucraina

Foto cu rol ilustrativ: Pexels / Somchai Kongkamsri
Foto cu rol ilustrativ: Pexels / Somchai Kongkamsri

Documentele secrete ale SUA și ale NATO despre planurile de război în Ucraina au ajuns săptămâna trecută pe rețelele de socializare.

Guvernul francez a negat sâmbătă informația conform căreia trupele franceze au fost desfășurate la sol în Ucraina, a informat Le Monde, citat de Politico.

 ”Nu există forțe franceze angajate în operațiuni în Ucraina”, a declarat echipa ministrului Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, pentru presa franceză.

O grămadă de documente scurse care detaliază planurile despre ofensiva militară de primăvară a Ucrainei și care circulă online sugerează că soldații francezi sunt prezenți pe câmpul de luptă din Ucraina. 

Citește și: Au fost făcute publice planurile secrete de război ale SUA și NATO pentru Ucraina. Pentagonul a demarat o anchetă

Potrivit The Guardian, ”un diapozitiv a sugerat că un mic contingent de mai puțin de o sută de soldați pentru operațiuni speciale ai NATO din Franța, America, Marea Britanie și Letonia erau deja activi în Ucraina”.

Se pare că materialul cu informații secrete scurs pe rețelele de socializare include, de asemenea, informații despre pregătirea Ucrainei și capacitățile de antrenament, precum și bilanțul morților. 

Nu este clar cine a obținut inițial și a scurs documentele și măsura în care acestea ar fi putut fi modificate. Ar putea fi, de asemenea, ”o operațiune rusă de dezinformare”, au spus oficialii americani.

”Documentele citate nu provin de la armata franceză. Nu comentăm documente a căror sursă este incertă”, a mai spus echipa lui Lecornu pentru Le Monde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel