România 2019.eu Tibor Navracsics: A crescut cooperarea între Asia şi Europa în domeniul educaţiei

Comisia Europeană îşi menţine angajamentul privind o abordare globală a educaţiei, a declarat comisarul european Tibor Navracsics.

În cadrul celei de a VII-a reuniuni a miniştrilor Educaţiei din ASEM (7th ASEM Education Ministers' Meeting/ ASEMME7), acesta a subliniat că a crescut cooperarea între Asia şi Europa în domeniu.

'Conferinţa Europa-Asia este un forum fundamental pentru UE, care permite un dialog informal şi schimbul de bune practici. Priorităţile reuniunii pentru educaţie sunt profund legate de evoluţia generală a educaţiei în Europa. Vedem o cooperare crescândă între Asia şi Europa în acest domeniu şi sunt mândru că am jucat rolul meu în a face acest lucru în mandatul meu de comisar. Am promovat o gamă largă de oportunităţi create de instrumentele de finanţare ale UE, cum ar fi ERASMUS + şi Orizont 2020', a afirmat Tibor Navracsics.

Aceste programe, potrivit comisarului european, sprijină cooperarea între cele două continente şi încurajează mobilitatea bidirecţională pentru studenţi, cercetători şi personal academic. 'Aceste contacte directe între oameni sunt cruciale: ele ajută la promovarea dialogului intercultural şi la dezvoltarea conştiinţei interculturale. Studenţii pe care îi susţinem nu descoperă doar o altă ţară. Ei experimentează culturi diferite, fac prieteni noi şi învaţă despre alţii şi despre ei înşişi. Din acest motiv, am pus aceste acţiuni în centrul strategiilor noastre de relaţii internaţionale, cum ar fi strategia de conectivitate UE-Asia, aprobată de Consiliul European cu doar câteva luni în urmă. Cunoscută sub numele de 'Conectarea Europei şi a Asiei - construirea blocurilor pentru o strategie a UE', acest document de politică subliniază în continuare importanţa conectivităţii şi a mobilităţii între studenţi, cadre universitare şi cercetători', a mai declarat Tibor Navracsics.

Proiectele internaţionale Erasmus + sprijină toate cele 17 obiective de dezvoltare durabilă iar Nouă dintre cele zece discipline academice de vârf acoperite de parteneriatele de mobilitate Erasmus cu ţările în curs de dezvoltare din Africa, Asia şi America Latină sunt direct aliniate la un obiectiv de dezvoltare durabilă. 'Primele trei discipline sunt de afaceri, inginerie şi economie. În al doilea rând, programele noastre universitare de masterat Erasmus Mundus completează proiectele Erasmus +, urmând o abordare interdisciplinară a absolvenţilor de formare în domenii în care cunoaşterea este deosebit de importantă. Asociaţia Alumni Erasmus Mundus desfăşoară o activitate uimitoare care promovează oportunităţile Erasmus +, explicând modul de aplicare a bursei şi îndrumarea studenţilor şi practicienilor în timpul şi după absolvirea studiilor. Ei au decis că Obiectivele Dezvoltării Durabile vor fi în centrul a ceea ce fac şi cum o fac', a explicat el. Tibor Navracsics a amintit că în mai 2018 a propus dublarea bugetului viitorului program Erasmus după 2020.

'Şi mă bucur că viitorul program Erasmus va fi şi mai internaţional - acelaşi lucru se aplică şi pentru următoarea generaţie de acţiuni Marie Sklodowska-Curie. UE depune eforturi pentru a se asigura că ambele programe devin mai incluzive şi mai prospective', a adăugat Navracsics. Tema evenimentului organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, este 'Connecting education: inclusion, mobility and excellence in support of the Sustainable Development Goals'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel