Racheta care ar putea trimite astronauți pe Marte în doar două luni. În prezent, o călătorie dus-întors pe Planeta Roșie durează... doi ani

foto: Freepik
foto: Freepik

O rachetă cu plasmă pulsată ar putea scurta timpul de călătorie pe Marte.

NASA finanțează un proiect revoluționar care ar putea transforma complet viitoarele misiuni spațiale spre Marte, reducând semnificativ timpul necesar pentru călătorie către Planeta Roșie. Tehnologia actuală impune o durată aproape de doi ani pentru o călătorie dus-întors între Pământ și Marte, datorită distanței mari dintre cele două planete.

Racheta cu plasmă pulsată (Pulsed Plasma Rocket - PPR), dezvoltată de Howe Industries, promite să schimbe această paradigmă. Cu ajutorul acestei tehnologii avansate, călătoria spre Marte ar putea fi realizată în doar două luni, deschizând noi orizonturi în explorarea spațiului cosmic, anunță NASA Space News.

Cum funcționează o navă PPR

Ingineria spațială își propune să facă un salt uriaș către viitor odată cu lansarea conceptului PPR - Racheta cu Plasmă Pulsată. Această inovație promite să fie mai eficientă decât metodele tradiționale de propulsie în spațiul cosmic, deschizând uși spre călătorii mai rapide și mai rentabile pentru astronauți și echipamente între Pământ și Marte. Secretul acestei rachete stă în impulsul specific ridicat (Isp) care măsoară eficiența cu care un motor generează forță. PPR capitalizează pe energia provenită din reacțiile de fisiune nucleară controlată, oferind performanțe vizibil îmbunătățite. Pe lângă accelerarea călătoriilor spre Marte, PPR poate suporta și nave spațiale masive, furnizând în același timp o protecție crescută pentru echipaje împotriva particulelor de înaltă energie întâlnite în spațiul cosmic.

Oficialii de la NASA sunt entuziasmați de această tehnologie și spun că are potențialul de a revoluționa explorarea spațială. Astfel, misiunile umane către Marte ar putea deveni realitate în doar două luni, potrivit estimărilor. Conceptul PPR avansează acum în faza a II-a a studiului NIAC (Innovative Advanced Concept) al NASA, după ce a trecut cu succes de faza I. Următoarea etapă se va concentra pe optimizarea designului motorului, pe experimentele demonstrative și pe elaborarea unui concept de navă spațială pentru a crește siguranța zborurilor umane spre Marte.

Într-un final, PPR ar putea deschide calea către stabilirea unei prezențe umane permanente pe Marte, aducând visul NASA mai aproape de realitate: acela de a coloniza Planeta Roșie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel