Purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson: Regimul lui Putin va fi judecat în funcție de fapte, nu de vorbe

Un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a făcut o serie de declarații la finalul negocierilor de la Istanbul, marți, unde s-au decis pașii premergători unei eventuale păci între Rusia și Ucraina.

 

În mod surprinzător având în vedere escaladările împotriva civililor ucraineni, Kremlinul a anunțat la finalul discuțiilor că își va reduce „radical” activitatea militară în apropiere de Kiev și Cernihiv pentru a „crește încrederea reciprocă în viitoarele negocieri pentru a conveni și a semna un acord de pace cu Ucraina”.

„Din cauza faptului că negocierile privind pregătirea unui acord privind neutralitatea și statutul nenuclear al Ucrainei, precum și acordarea garanțiilor de securitate Ucrainei, se deplasează în practică, ținând cont de principiile discutate în cadrul ședinței de astăzi de către Ministerul Apărării al Federației Ruse, în scopul creșterii încrederii reciproce și al creării condițiilor necesare pentru continuarea negocierilor și atingerea scopului final de a conveni și semna acordul de mai sus, s-a luat decizia de a reduce radical activitatea militară în direcția Kiev și Cernigov, pornind de la faptul că deciziile cheie relevante vor fi luate la Kiev și ar trebui create condiții pentru continuarea activității normale.”, a spus generalul colonel Alexander Fomin.

Guvernul britanic: „Vom judeca regimul lui Putin după acțiunile sale, nu după cuvintele sale”

Marea Britanie dorește ca forțele ruse să se retragă complet din Ucraina și va judeca pașii provizorii către un posibil acord de pace mai degrabă în funcție de acțiunile Rusiei, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Întrebat dacă Johnson a fost încurajat de promisiunea Rusiei de a reduce operațiunile militare în jurul Kievului și în nordul Ucrainei, purtătorul de cuvânt a spus că „vom judeca regimul lui Putin după acțiunile sale, nu după cuvintele sale”, potrivit BBC.

El a adăugat că a existat o anumită reducere a bombardamentelor rusești în jurul Kievului, în mare parte pentru că forțele ucrainene au „împins cu succes ofensivele rusești” în nord-vestul orașului.

Cu toate acestea, a spus că luptele continuă și că sunt bombardamente puternice în Mariupol și în alte zone.

„Nu vrem să vedem nimic mai puțin decât o retragere completă a forțelor ruse de pe teritoriul ucrainean”, a concluzionat purtătorul de cuvânt.

Bogdan Chirieac: Ucraina poate rezista, probabil, pe timp nelimitat cu sprijin occidental

Bogdan Chireac a analizat concluziile negocierilor, în exlusivitate pentru DC News. Acesta este de părere că reducerea personalului militar rus vine în condițiile în care Moscova își dorește minimilizarea distrugerilor din propria tabără.

„Rusia este într-o poziție imposibilă în acest moment, la fel cum este și liderul irațional de la Kremlin. Campania militară s-a împotmolit, e un dezastru pentru Rusia, iar sancțiunile economice au prăbușit Rusia pur și simplu: de la monedă, până la lipsa produselor de larg consum, la lipsa de produse de înaltă tehnologie; Rusia este în genunchi acum, economia sa de la locul 11 mondial a coborât la locul 22. Cu aceste lucruri spuse s-a trecut la negocieri și vestea bună a fost că s-a anunțat că, o dată cu încetarea focului, ceea ce e de la sine înțeles, în două săptămâni s-ar ajunge la un acord de pace Rusia - Ucraina”, a comentat Bogdan Chirieac pentru DC News.

Analistul a comentat și asupra pierderilor militare suferite de Rusia.

„Deci, într-o lună, Rusia a pierdut mult mai mulți militari și tehnică decât în zece ani de război în Afganistan. E un dezastru militar din toate punctele de vedere, un eșec al serviciilor de informații rusești de toate felurile. Ei au crezut că vor cuceri Ucraina în 48 de ore și uite că nu au reușit. Ucraina poate rezista probabil pe timp nelimitat cu sprijin occidental”, a continuat acesta.

Referitor la cererea de garanții de securitate înaintată de Kiev, Bogdan Chirieac a declarat că Ucraina ar trebui să își punăn în continuare bazele în Occident.

”Am văzut știrile primite pe surse în acest moment, Zelenski ar fi declarat oficial că nu e împotriva statutului de neutralitate pentru Ucraina, iar Rusia ar fi de acord ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană. Atenție! E un proces îndelungat, probabil că va dura zece ani dacă nu mai mult, dar să nu adere la NATO. Deci se poate veni la mijloc, garanțiile de securitate le oferă fără doar și poate Occidentul, să știți”, a declarat analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel