Proteste în Marea Britanie: Guvernul Regatului Unit „exploatează” războiul din Ucraina pentru a continua investițiile în combustibili fosili

Sursa Foto Tweeter Fuel Oil News Magazine
Sursa Foto Tweeter Fuel Oil News Magazine

Activiștii pentru schimbările climatice au continuat protestele la instalațiile petroliere din Marea Britanie pentru a cincea zi consecutiv.

Ieri, Extinction Rebellion a revenit la instalația petrolieră Esso West de lângă aeroportul Heathrow din Londra. Organizația a spus că blochează intrarea cu 2 structuri din bambus și în jur de 30 de persoane.

Peste 200 de persoane arestate

De vineri, au fost organizate o serie de acțiuni la terminalele petroliere și la rafinăriile din Marea Britanie. Numărul total de arestări de atunci se estimează a fi de peste 200, potrivit Euronews.

Pe 9 aprilie sunt planificate acțiuni suplimentare în Hyde Park din Londra, cu oameni invitați să se alăture pentru „a pune capăt, în sfârșit, combustibililor fosili”.

Extinction Rebellion, care a provocat zile de haos de trafic în centrul Londrei în urmă cu trei ani, a organizat protestele alături de o altă campanie, Just Stop Oil.

Blocaje similare au avut loc și în toată Europa în țări precum Suedia, Franța, Italia, Germania și Belgia.

Guvernul Regatului Unit „retrage din nou politica climatică”

Coaliția spune că va continua să blocheze instalațiile petroliere până când guvernul va fi de acord să oprească imediat toate investițiile noi în combustibili fosili.

„În acest moment, guvernele aleg să exploateze criza din Ucraina pentru a emite licențe de petrol și a continua economia de combustibili fosili care ne distruge”, spune Andrew Smith de la Extinction Rebellion.

El crede că publicul britanic dorește o acțiune mai rapidă în privința climei, pe măsură ce criza energetică lovește, spunând că favorizarea intereselor corporative față de voința oamenilor arată disprețul față de oamenii care i-au ales.

„Nu vreau să fac asta, dar guvernul-genocid nu îmi dă de ales”

Vinerea trecută, activiștii au blocat 10 site-uri de combustibil din Marea Britanie. Aceștia au protestat pentru a se opune extinderii producției de petrol și gaze.

„Nu vreau să fac asta, dar guvernul nostru genocid nu îmi dă de ales”, spune Louis McKecknie, una dintre persoanele care au luat parte la protestul din 1 aprilie.

Ea susține că guvernul știe că petrolul finanțează „războiul lui Putin” și împinge milioane de oameni în sărăcia energetică, în timp ce companiile energetice „obțin profituri de miliarde”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel