Protest internațional al transportatorilor. Peste 200 de români merg la Strasbourg

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Peste 200 de persoane din Vestul României vor pleca cu două avioane, de la Arad, pentru a protesta miercuri, la Strasbourg, împotriva Pachetului 1 de mobilitate, la manifestaţie urmând să fie reprezentate patronate din România şi din ţări din Europa de Est.

Preşedintele Asociaţiei Patronatelor Transportatorilor Europa (APTE), Virgil Adrian Pop, a declarat, pentru Agerpres, că transportatorii din Vestul ţării îşi trimit reprezentanţi la protest, care vor decola cu două aeronave charter de pe Aeroportul Arad în noaptea de marţi spre miercuri.

"La protest vom fi transportatori din Estul Europei, cum ar fi România, Bulgaria, Lituania sau Polonia. De la Arad decolăm circa 220 de persoane, la care se adaugă alţii care au plecat deja cu maşinile sau camioanele aflate în curse în Vestul Europei. Nemulţumirile noastre sunt legate de Pachetul 1 de mobilitate. Dacă se face această reformă, România va pierde bani, iar transportatorii noştri vor fi discriminaţi faţă de cei din Vest. Noile reglementări sunt cu privire la timpii de conducere, pauzele făcute în cabină sau la hotel, dar şi numeroase alte modificări care ne vor afecta activitatea", a spus Pop.

Care sunt nemulțumirile

"Ţările vestice încearcă să profite de situaţia generată de Brexit şi vor să voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate 1, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, desfăşurată în data de 27 martie. Federaţia Operatorilor Români de Transport se opune vehement prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate, fiind împotriva restricţionării cabotajului, respectiv introducerea unei perioade de 'răcire" (cooling-off) de 5 zile (sau oricare altă perioadă) înainte ca alte operaţiuni de cabotaj să poată fi efectuate în aceeaşi ţară cu acelaşi autovehicul", susţin reprezentanţii FORT.

De asemenea, transportatorii români spun "nu" pentru întoarcerea acasă a conducătorilor auto cel puţin o dată la patru săptămâni - sau, în cazul în care şoferul alege să ia două repausuri săptămânale reduse, după trei săptămâni pe drum.

FORT solicită şi reanalizarea condiţiilor de efectuare a perioadei de repaus săptămânal normal în cabina autovehiculului, fiind, totodată, împotriva aplicării regulilor detaşării la transporturile rutiere.

Vezi și: Alexandru Coita, candidat politic. "E un demers riscant"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel