Proiecte publice, avertisment Banca Europeană pentru România

McDowell, vicepreşedinte BEI susţine că în România nu există o problemă de finanţare a infrastructurii, ci mai degrabă o lipsă de proiecte publice viabile bine planificate.

Situaţia infrastructurii din România nu este cauzată de o problemă de finanţare, ci mai degrabă o lipsă de proiecte publice viabile bine planificate, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Andrew McDowell, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI).

Totodată, acesta susţine că alţi factori importanţi includ dezvoltarea capacităţii de planificare şi implementare a proiectelor, precum şi un control eficient al fraudei şi corupţiei. Andrew McDowell susţine că România are creştere economică determinată de consumul privat, dar, pentru a rămâne sustenabilă, aceasta ar trebui să fie determinată, în principal, de activităţile de investiţii.

"Angajamentul de creditare al BEI în România de la începutul operaţiunilor de împrumut ale băncii în ţară este de aproximativ 13 miliarde euro. În sectorul public vom continua să susţinem investiţiile prioritare în infrastructură, cofinanţând proiecte finanţate de UE, în special în domeniile transporturilor, mediului, agriculturii, precum şi în sectoarele sănătăţii şi educaţiei. În sectorul privat vizăm investiţii care necesită sprijinul EFSI - Fondul european pentru investiţii strategice (EFSI), care face parte din Planul de investiţii pentru Europa (Planul Juncker)." a declarat Andrew McDowell.

Infrastructura dn România şi problema finanţării

"Nu există o problemă de finanţare în România, ci mai degrabă o lipsă de proiecte publice viabile bine planificate. Este evident că există lacune în reţelele de infrastructură publică existente, în special în drumuri şi calea ferată. Aceste lacune nu sunt legate de o finanţare insuficientă, dar necesită o prioritizare transparentă a proiectelor de infrastructură publică, ghidată de o viziune strategică pe termen lung care vizează îmbunătăţirea cu adevărat a infrastructurii ţării şi a condiţiilor de viaţă ale populaţiei într-un mod durabil - dincolo de ciclurile politice. Alţi factori importanţi includ dezvoltarea capacităţii de planificare şi implementare a proiectelor, precum şi un control eficient al fraudei şi corupţiei." a mai declarat pentru Agerpres directorul BEI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel