Pentru prima dată în istoria Sfântului Scaun, mai mulți oficiali de la Vatican au fost audiați, joi, la Geneva de către Comisia ONU pentru Drepturile Copilului, în legătură cu abuzurile preoților catolici asupra minorilor, rezultatele audierilor urmând a fi făcute publice în data de 5 februarie.
Preoții de la Vatican au fost nevoiți, potrivit România TV, să explice măsurile luate pentru a lupta împotriva pedofiliei în cadrul Bisericii, un scandal imens care a adus Sfântului Scaun acuzația că ar fi încercat să-i diminueze amploarea.
Sute de cazuri de copii abuzați de către preoții catolici de-a lungul vremii au ieșit la iveală în timpul pontificatului lui Benedict al XVI-lea, care a prezentat scuzele Vaticanului în fața victimelor abuzurilor sexuale comise de clericii săi și a demis zeci de episcopi. Și actualul Suveran Pontif a reacționat față de scandalul pedofiliei și înfiinţat o comisie care să stabilească noi sancţiuni pentru preoţii care abuzează minori.
În plus, Papa Francisc a condamnat, joi dimineaţă, abuzurile sexuale şi celelalte scandaluri din sânul Bisericii, spunând că acestea reprezintă o ruşine, relata Huffington Post, potrivit Adevărul.
Dar suntem oare ruşinaţi? Atâtea scandaluri pe care nu vreau să le menţionez individual, dar cu toţii le ştim... Ştim unde sunt! Scandaluri, unele dintre care ne-au costat foarte mulţi bani... Ruşinea Bisericii! Dar suntem oare cu toţii ruşinaţi de aceste scandaluri, de preoţii şi episcopii (n.r. care le-au provocat)? Unde a fost Cuvântul lui Dumnezeu în aceste scandaluri? Ei nu aveau o relaţie cu Dumnezeu! Aveau o poziţie în Biserică, o poziţie de putere, una confortabilă. Dar nu aveau Cuvântul lui Dumnezeu. Scandalurile aduc decădere oamenilor lui Dumnezeu, inclusiv slăbirea şi coruperea preoţilor, a declarat Papa Francisc.
În prezent, Vaticanul este criticat pentru că a interzis extrădarea unui arhiepiscop polonez, suspectat de abuz sexual.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu