Polonia, critici pentru Comisia Europeană

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Șefa executivului polonez, Beata Szydlo, a exclus joi un "Polexit" - ieșirea țării sale din UE - dar în același timp a respins acuzațiile de populism și a criticat rolul excesiv, în opinia sa, al Comisiei Europene, informează AFP.

Ea a cerut pentru țara sa și pentru vecinii săi din Europa Centrală un rol mai mare în definirea politicilor europene.

"Polonia aparține UE și UE aparține Poloniei", a declarat Szydlo la Varșovia. Ea și-a exprimat regretul că unii încearcă "să convingă opinia publică de faptul că Polonia este anti-europeană".

Mai multe dosare, printre care și cel al statului de drept în Polonia, fac obiectul unor tensiuni între Comisia Europeană și conservatorii naționaliști care au preluat puterea la Varșovia în urma alegerilor din 2015.

Susținând un discurs în cadrul unui forum asupra politicii externe, Beata Szydlo a denunțat implicit conceptul de Europă cu mai mute viteze, afirmând că viitorul UE trebuie să facă obiectul unei dezbateri între toate țările membre "și nu într-un cerc de trei sau patru capitale".

Îndemnând la o reflecție asupra originii consolidării tendințelor eurosceptice în mai multe țări membre ale UE, șefa guvernului polonez a deplâns faptul că "zeci de milioane de europeni din diferite țări sunt catalogați drept populiști, imaturi și periculoși, că Polonia este criticată pentru că are curajul să vorbească clar și răspicat".

"În cazul țării noastre, acest lucru este injust și incorect", a afirmat ea.

Szydlo a reluat criticile deja enunțate de mai mulți responsabili polonezi împotriva Comisiei Europene și a cerut o consolidare a rolului parlamentelor naționale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel