EXCLUSIV  Politicienii cu cea mai scăzută încredere în anii ’90. Alfred Bulai: După ce a murit, jurnaliștii s-au schimbat

Sursă foto: Arhiva Ion Motea
Sursă foto: Arhiva Ion Motea

Alfred Bulai a spus care erau politicienii cu cea mai puțină încredere în anii ’90. Sociologul a explicat și modul în care o personalitate din domeniul politic sau cultural schimbă percepția publică după ce moare.

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre cum se raportează societatea și presa din România la personalitățile din domeniul politic sau cultural după ce acestea mor:

„În anii 90, în sondaje erau doi politicieni care, prin excelență, erau pe ultimele locuri ale încrederii. Era vorba de Dinu Patriciu și de Corneliu Coposu. Corneliu Coposu era foarte prost privit. Domn'le, a avut bunăvoința și a murit. Știi cum s-a întors toată lumea? Jurnaliști care îl făceau ... de îți era jenă să citești, după ce a murit: Politicianul adevărat! Seniorul!

Atunci când nu mai ești periculos, ești foarte, foarte interesant. La fel și când ieși cu totul din decor. Ai văzut că nu-l mai înjură lumea, ca pe vremuri, pe Iliescu (...).

Când ieși de pe scenă, lumea zice: Ce om interesant! Asta se întâmplă și cu artiștii. Noi îi stimăm în general când mor: Ce păcat că a murit, ce om extraordinar. Cu șase luni înainte îl făceai marionetă sau mascotă“, a spus, la DC News, la emisiunea Nod în Papură, sociologul Alfred Bulai.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Bulai, scenă surprinsă în Herăstrău: "L-am văzut pe Năstase băgat în tufiș de un coleg din PSD să nu-i vadă lumea"

Becali, printre puținii oameni de afaceri care fac milostenie în România. Alfred Bulai: Pe multe nu le face în mod public. Asta face un sponsor adevărat

Alfred Bulai și Val Vâlcu au discutat despre sprijinul financiar pe care marii oameni de afaceri îl oferă în diferite domenii, pentru a susține dezvoltarea acestora. În acest sens, sociologul Bulai a dat exemplul lui Gigi Becali din România:

„La noi, culmea, teatrul e în criză. Primarii s-au pus cu toporul. Cu două-trei excepții, nu știu cum să saboteze“, a spus Val Vâlcu.

„E în funcție de nivelul intelectual al primarilor, totuși. Îmi aduce aminte de Marin Preda, de replicile celebre cu ce e cu femeile alea dezbrăcate pe clădiri? Era vorba de niște basoreliefuri. Ăsta e nivelul, dar îmi aduc aminte, prima dată când am fost în Anglia am stat în Londra câteva zile și m-am uitat la un afiș dintr-o stație de autobuz. Era lista cu spectacole de săptămâna aia la toate cele 42 de teatre din acel cartier“, a spus Alfred Bulai.

„Cineva punea lista aia, probabil municipalitatea, deci era susținut într-o formă sau alta, așa cum e susținută mass-media în Occident. În Elveția, spre exemplu, sunt finanțate direct ziarele“, a adăugat Val Vâlcu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel