Părinți de succes: Trucuri de viață de la tine pentru copilul tău

În ochii copiilor părinții sunt modele de viață. Iată de ce părinții trebuie să știe că viața pe care o trăiesc în fiecare zi reprezintă un puzzle de lecții de viață pentru copii lor, astfel că ar trebui să le ofere acestora un spațiu de dezvoltare pozitiv.

Profesorul doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, Director, Departamentul de Formare a Profesorilor, la Universitatea din București, aduce în atenția părinților câteva „trucuri" prin care pot oferi copilului șansa să învețe o cale pozitivă de a crește, de a deveni un adult fericit și puternic, idei interesante puse la dispoziție de Celestine Chiua:

- Ornamentează o cameră astfel încât să o faceți „inspirațională". Ceva trebuie schimbat la mediul în care trăiți zilnic și îl împărțiți cu familia, cu copilul/copiii. Colaborează cu copilul și găsește în fiecare zi ceva care se poate adăuga: un citat motivațional, o pictură făcută în familie, un „trofeu" sub forma unui banal con de brad lipit pe un postament făcut dintr-o cutie de pantofi etc. Și nu trebuie uitat: mediul în care trăim o să stabilească starea de spirit pe care o avem. Învățați-l pe copil să trăiască într-un mediu plin de inspirație, de veselie, de creativitate...

Citește și: Părinți de succes: Poveștile Diandrei, scrise cu gândul la ce vor copiii să audă

- Realizează cartea vieții tale. Ea trebuie să conțină toate elementele esențiale care se referă la modul în care poți trăi viața la maxim, valorile în care crezi, obiectivele pe care le urmărești... Apoi citește din această carte copilului și lasă-l să te cunoască mai bine. Mai mult decât atât, ajută-l să își facă și el o astfel de carte a vieții. Este un excelent exercițiu de autocunoaștere, dar și de automotivare.

[citeste si]

- Redactează o scrisoare pentru tine din viitor. Unde o să ajungi peste cinci ani? Ce o să rămână neschimbat? Ce o să fie diferit? Chiua ne spune că am putea începe cu o perioadă mai scurtă: 1 an și după ce scriem scrisoarea să o sigilăm și să ne asigurăm că o să o deschidem la data stabilită. Apoi urmează un an în care trebuie să muncim serios pentru a ajunge acolo unde am intenționat (și am notat în scrisoare). Când o să faceți acest exercițiu cu copilul puteți încerca o variantă mai scurtă: de pildă 30 de zile.

Citește continuarea pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel